Uutiset

Hallitus jatkaa - Sipilä osasi laskea loikkareiden varaan

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tiesi jo ennen perussuomalaisten hajoamista, että osa puolueen eduskuntaryhmästä loikkaisi tukemaan hallitusta.

-Laskin sen varaan, että mediassakin esillä ollutta pientä enemmistöä vahvistaisi muutama perussuomalaisista muihin puolueisiin siirtynyt edustaja.

Pääministerin mukaan tietoa perussuomalaisten liikehdinnästä oli jo viikonloppuna. Se ei kuitenkaan vaikuttanut päätökseen olla jatkamatta hallituksessa yhdessä Jussi Halla-ahon kanssa.

Sipilä kertoo olleensa valmis neuvottelemaan uuden hallituksen muodostamisesta eri puolueiden kanssa. Perussuomalaisista irronneen Uusi vaihtoehto -ryhmän koko kuitenkin riitti pitämään nykyisen hallituksen toimintakykyisenä, joten jatkaminen vanhalla pohjalla oli paras vaihtoehto.

Sipilä tapasi tiistaina mediaa Turun lentokentällä dramaattisten käänteiden seurauksena. Pääministeri oli jo iltapäivällä ehtinyt lentää Turkuun mukanaan hallituksen eronpyyntö. Juuri ennen presidentin tapaamista hän kuitenkin sai tiedon, että hallitus voi jatkaa nykymuodossaan, eroamatta.

-Tämä ratkaisu on siis hyvin mieleinen, että jatkamme nykyisellä hallituspohjalla ja nykyisellä hallitusohjelmalla.

-Hallituskriisi on nyt peruttu. Tämä toki edellyttää vielä, että eduskuntaryhmät hyväksyvät minun ja (valtiovarainministeri) Petteri Orpon (kok.) ehdotukset.

Sipilä on ollut yhteydessä eduskunnan puhemies Maria Lohelaan (uv), jotta hallituksen jatkamisesta voidaan antaa pääministerin tiedonanto vielä tällä viikolla.

Sipilä kertoo tarkistaneensa oikeusoppineilta, että tässä tilanteessa hallituksen ei tarvitse muodollisesti erota. Kaikki ministerit jatkavat vanhoissa pesteissään, että hallituksen voimasuhteisiin tule muutoksia.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic