Uutiset

Hallitus: Kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka

Sanna Marinin (sd.) hallitusta on arvosteltu terävyyden puutteesta koronaviruksen hoidossa. Torstaina hallitus piti koronan torjunnasta ja siihen liittyvistä toimistaan tiedotustilaisuuden. Kuva: -
Hallitus piti viime viikolla tiedotustilaisuuden koronan torjunnasta ja siihen liittyvistä toimistaan. Arkistokuva: -

Kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet Suomessa perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä.

Valtion järjestämät isot tapahtumat ja seminaarit perutaan myös toukokuun loppuun saakka.

Koronaviruksen aiheuttamiin kustannuksiin varaudutaan lisätalousarviolla. Lisätalousarvio voidaan antaa nopeallakin aikataululla.

Lähikontakteja harraste- ja vapaa-ajan toiminnassa tulee välttää.

Sanna Marinin (sd.) hallitus kertoi näistä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi tekemistään suosituksista ja päätöksistään tiedotustilaisuudessa torstaina.

Ulkoministeriön jo aiemmin torstaina antaman ohjeistuksen mukaan kaikkea matkustamista ulkomaille tulisi välttää. Samalla ulkoministeriö luopuu maiden matkustustiedotteiden muuttamisesta, koska olisi liian hidasta muuttaa tiedotteita yksi kerrallaan.

Jos on välttämätöntä matkustaa, siitä pitää tehdä matkustusilmoitus.

Todettuja tapauksia jo yli sata

Koronavirustartunnat Suomessa ovat lisääntyneet merkittävästi lyhyessä ajassa. Torstaipäivään mennessä oli todettu jo 109 koronavirustartuntaa.

Viruksen leviämisen ehkäisemiseksi Suomessakin on peruttu yhä enemmän yleisö- ja puoluetapahtumia, kouluja ja kuntosaleja on suljettu ja yhä useampi on siirtynyt etätöihin. Ensimmäisellä sairaanhoitohenkilöstön edustajalla eli HUS:n sydänkirurgilla todettiin torstaina koronavirustartunta.

Taloudessa muun muassa Helsingin pörssin alamäki jatkuu. Osa siellä noteeratuista osakkeista oli torstaina puolilta päivin jo noin 15 prosentin laskussa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti viime yönä katkaisevansa kuukaudeksi matkustamisen USA:n ja Euroopan Schengen-maiden välillä, millä on suoria vaikutuksia suomalaisiin.

Marinin hallitus on saanut osakseen arvostelua siitä, ettei kansalaisille olisi tiedotettu riittävästi koronaviruksesta ja siihen varautumisesta. Esimerkiksi Helsingin yliopiston ekologian ja evoluutiobiologian tutkijatohtori Tuomas Aivelo arvosteli Tiede-lehden blogissaan hallitusta hissuttelusta koronaviruksen suhteen.

Uusimmat

Fingerpori

comic