Uutiset

Hallitus pohtii taas korona­toimia – "Kello käy", totesi elinkeinoministeri Mika Lintilä

Hallitus ei todennäköisesti käsittele vielä torstaina matkustusrajoituksia.
Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) kiirehtisi matkustusrajoitusten höllentämistä. Kuva: Arttu Laitala
Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) kiirehtisi matkustusrajoitusten höllentämistä. Kuva: Arttu Laitala

Hallitus kokoontuu taas torstaina Säätytalolle pohtimaan koronalinjauksiaan.

– Aiheena on toimintasuunnitelma hybridistrategian mukaisten suositusten ja rajoitusten toteuttamiseen covid-19-epidemian ensimmäisen vaiheen jälkeen, hallitus kertoi neuvottelujen sisällöstä.

Ylen tietojen mukaan neuvotteluissa ei todennäköisesti käsitellä vielä rajakysymyksiä vaan asia on siirtymässä ensi viikkoon.

Sosiaali- ja terveysministeriö on pitänyt matkustusrajoituksissa tiukkaa linjaa, kun taas elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on kertonut kannattavansa rajoitusten keventämistä kiireellisesti. Hän perusteli kantaansa muun muassa sillä, että näin brittituristien joululomamatkat Lappiin voitaisiin varmistaa. Britannian isot matkatoimistot tarvitsevat tiedon joulusesonkia varten syyskuun puolivälissä.

– Kello käy. Tässä on aikaa kulunut jo muutama kuukausi, Lintilä tokaisi torstaiaamuna Säätytalon edustalla mennessään neuvotteluihin.

Pohdinnassa on erilaisia malleja matkustuskuplasta tai -käytävästä, jonka toteuttamiseen koronatestaus voisi liittyä.

Valtioneuvosto on myös asettamassa Onnettomuustutkintakeskuksen yhteyteen riippumattoman tutkintaryhmän selvittämään koronapandemiasta johtuneita toimia Suomessa. Aiheesta järjestetään tiedotustilaisuus tänään kello 13.30. Paikalla ovat pääministeri Sanna Marin (sd.), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sekä Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) johtaja Veli-Pekka Nurmi ja johtava tutkija Kai Valonen.

Uusimmat

Fingerpori

comic