Uutiset

Hallitusta on haukuttu monesta asiasta – Suosio ei silti ole vuodessa laskenut

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen suosio ei ole kääntynyt laskuun vuodentakaisista lukemista, vaikka sitä arvosteltiin kovin sanoin työttömien aktiivimallista ja lomarahaleikkauksista samaan aikaan, kun uusin tyytyväisyysmittaus tehtiin.

Lännen Median Taloustutkimukselta tilaaman mielipidemittauksen mukaan hallituksen suosio on nyt hivenen parempi kuin vuosi sitten. Tyytyväisyys on lisääntynyt kaikkien muiden eduskuntapuolueiden kannattajien paitsi sosialidemokraattien ja perussuomalaisten keskuudessa.

Enemmistö suomalaisista, 55 prosenttia, on kuitenkin yhä tyytymätön hallituksen tähänastiseen toimintaan. Tyytyväisiä on 38 prosenttia.

Eri puolueiden kannattajista kaikkein tyytyväisimpiä hallitukseen ovat keskustalaiset. Heistä peräti 84 prosenttia on tyytyväinen hallituksen toimintaan, vaikka hallituksen politiikkaan on arvosteltu kokoomuksen tahdon mukaiseksi.

Kokoomuksen kannattajista tyytyväisiä on vähemmän, 69 prosenttia.

Kolmannen hallituspuolueen sinisten kannattajia kyselyyn osui vain muutama, joten heidän suhtautumisestaan ei voi tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Puolueittain tarkasteltuna kaikkein tyytymättömimpiä hallituksen toimintaan näyttävät olevan vasemmistoliiton kannattajat.

Näissä ammattiryhmissä tyytyväisiä

Tyytyväisimpiä hallitukseen ovat ammattiryhmistä maanviljelijät, eläkeläiset ja yrittäjät. Sen sijaan työttömät ovat erittäin tyytymättömiä.

-Aktiivimallin lisäksi siihen on vaikuttanut se, että hallitus leikkasi ansiosidonnaisen työttömyysturvan keston 500 päivästä 400 päivään, arvioi tutkimuspäällikkö Juha Rahkonen Taloustutkimuksesta.

Taloustutkimus haastatteli puhelimitse hallituksen suosiomittausta varten 1 006 henkilöä 30.1-6.2. Virhemarginaali on noin plus-miinus 3 prosenttiyksikköä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti