Uutiset

Halosen kampanjapäällikkö: Katseet Eero Heinäluomaa nuorempiin naisiin presidenttipelissä

Presidentti Tarja Halosen kampanjapäällikkönä työskennellyt Markku J. Jääskeläinen uskoo, että SDP:n presidenttiehdokas löytyy todennäköisesti Eero Heinäluomaa nuorempien ehdokkaiden joukosta.

– Nyt kun Heinäluoma ilmoitti, ettei lähde kisaan, uskon että pikemminkin ehdokkaaksi tulee häntä nuorempi ehdokas.

Jääskeläisen mukaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Pekka Haaviston (vihr.) haastajaksi sopisi parhaiten naisehdokas.

– Yhtenä nimenä voisin mainita Miapetra Kumpula-Natrin. Varsinkin kun tätä ulkopolitiikkaa painotetaan, meppinä hänellä olisi uutta annettavaa.

SDP:n eduskuntaryhmästä hän nostaa yhdeksi potentiaaliseksi ehdokkaaksi Riitta Myllerin, jolla on niin ikään taustaa europarlamentaarikkona.

Jääskeläinen ei usko Halosen ehdokkuuteen

Jääskeläinen ei usko, että presidentti Tarja Halosella olisi missään tapauksessa halua lähteä ehdolle presidentiksi.

– En missään tapauksessa usko, että hän olisi käytettävissä. Hänellä on varmasti jo muut asiat elämän keskiössä.

Edellä mainittujen henkilöiden ohella presidenttiehdokaskandidaattien joukkoon on nostettu ainakin kutsusta kieltäytynyt Jutta Urpilainen sekä europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari.

– En tiedä Jaakonsaaren tilanteesta, olisiko hänellä halujakaan ehdokkuutta kohtaan. Jos olisi, hänen myönteinen Nato-kantansa voisi tosin jakaa mielipiteitä demaripiireissä, Jääskeläinen pohdiskelee.

Kun Eero Heinäluoma oli kertonut aikeistaan jättää osallistumatta ehdolle presidentiksi, Erkki Tuomioja totesi, että SDP:n kannattaisi vakavasti harkita, voisiko se asettua tukemaan Sauli Niinistöä.

Jääskeläinen ei usko, että SDP jättäisi nimeämättä omaa ehdokasta.

– Demokratiaan kuuluu, että kaikissa vaaleissa ei voi voittaa. Silloin pitää tehdä, mitä pystyy. Olen myös sitä mieltä, että jos jotkut äänestäjät menevät presidentinvaaleissa muun kuin oman puolueen ehdokkaan äänestäjiksi, siinäkään ei ole mitään epänormaalia. Saihan Tarja Halonenkin paljon kannatusta muualta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic