Uutiset

"Halutaanko Suomessa todella taantua?" – broilerintuottajan mukaan hallituksen turvepolitiikka uhkaa vaarantaa elintarviketurvallisuuden. Ministeri lupaa huoltovarmuuden turvaavia toimenpiteitä "laajalla skaalalla".

Suomalaiset syövät vuosi vuodelta enemmän broilerinlihaa. Turvetta käytetään suomalaisilla broileritiloilla lattialla kuivikkeena. Kuva: Vesa Saivo

Halutaanko Suomessa todella taantua ja vaarantaa elintarviketurvallisuutemme omilla päätöksillämme? Näin pohtii maatalousyrittäjä ja broileritilallinen Eeva Korimäki. Hänen mielestään kotimaisen energiaturpeen veronkorotuksella voi olla kohtalokkaita seurauksia. Vuodenvaihteen veronkorotus uhkaa vähentää tuntuvasti paitsi energiaturpeen niin myös kuiviketurpeen tuotantoa, sillä pelkkä kuivike- ja kasvuturvetuotanto ei ole tällä hetkellä kannattavaa. Korimäen mukaan juuri turpeen käyttö kuivikkeena selittää merkittävältä osalta…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic