Uutiset Hämeenlinna

Hämeenlinnalaisen sporttibaarin pitäjälle tuomio tuhotyöstä

Kihlakunnansyyttäjä Torkkel: Miehen puhelimesta saadut tiedot ratkaisivat.
Keskustalon ravintola paloi marraskuussa 2017 Hämeenlinnassa. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnassa sijaitsevan Keskustalon Sports Bar & Grillin ravintoloitsija on tuomittu tuhotyöstä vuoden ehdolliseen vankeuteen hovioikeudessa.

Tammikuussa 2018 käräjäoikeus vapautti tuhopoltosta syytetyn miehen todisteiden puuttuessa, että mies olisi ollut paikalla tulipalon aikana. Kihlakunnansyyttäjä Matti Torkkel jätti tapauksesta valituksen hovioikeuteen.

Hovioikeudessa lisätodisteina käytettiin miehen kännykkäpaikannusta.

– Puhelin oli jouduttu lähettämään ulkomaille tutkittavaksi, että siitä saatiin tietoja. Todisteet eivät ehtineet käräjäoikeuteen. Lisäksi todistaja oli varmempi, että omistaja liikkui tapahtumapaikan liepeillä syttymisen aikana, Torkkel kertoo.

Torkkelin mukaan ravintolan työntekijät todistivat, että ravintoloitsijan omistamat ”jumalkuvat” olivat olleet ravintolassa paloa edeltävänä aikana. Ne kuitenkin löytyivät myöhemmin miehen kotoa.

– Lisäksi miehen kulkutagit osoittivat, että hän oli liikkunut kotinsa kellarissa. Oikeudessa mies oli kertonut liikkuneensa illan aikana muualla ja menneensä kotona suoraan nukkumaan.

Ravintola paloi 6.–7. marraskuuta välisenä yönä 2017. Teon motiivi jäi oikeudessa mysteeriksi.

– Miehen taloudellinen tilanne ei ollut kaksinen, mutta ei hän tuhopoltosta hyötynyt vakuutusten puuttuessa, Torkkel toteaa.

Koeaika päättyy 31. joulukuuta 2020. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

– Periaatteessa mies voi hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. HäSa

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic