Uutiset

Hanna Sarkkinen odottaa ensimmäistä lastaan – Tuleva ministeripesti lienee kuitenkin turvattu: "Siinä vaiheessa lapsi on jo päivähoidossa"

Äitiyslomalle jääminen on ajankohtaista marraskuussa, kansanedustaja Hanna Sarkkinen (vas.) kertoo.
Kansanedustaja Hanna Sarkkisen ja aviomies Matin lapsen laskettu aika on joulukuussa. Kuva: Jarmo Kontiainen
Kansanedustaja Hanna Sarkkisen ja aviomies Matin lapsen laskettu aika on joulukuussa. Kuva: Jarmo Kontiainen

Vasemmistoliiton kansanedustajan Hanna Sarkkisen, 31, perheeseen odotetaan lisäystä loppuvuodeksi. Sarkkisen mukaan lapsi ei ole este ministerin tehtäviin siirtymiselle hallituskauden puolivälissä.

– Tunnelmat ovat tietysti tosi hyvät. Onhan tämä odotettu ja iloinen asia, Sarkkinen kertoo tulevasta vauvasta Lännen Medialle.

Vauvan laskettu aika on joulukuun puolivälissä. Sarkkinen kertoo saaneensa tietää raskaudesta huhtikuun lopussa, jokunen viikko eduskuntavaalien jälkeen.

Äitiyslomansa Sarkkinen aloittaa marraskuussa, mutta sen tarkkaa alkamisaikaa hän ei osaa vielä kertoa. Sarkkinen aikoo olla poissa eduskuntatyöstä ensi kevään ajan ja palata töihin sitä seuraavana syksynä.

– Jos eduskunnassa on tärkeitä äänestyksiä, niin voihan niitä tilanteen mukaan käydä hoitamassa keväänkin aikana. Sitä on tietysti vielä vaikea ennakoida tässä vaiheessa. Tarkoitus olisi kuitenkin olla ihan vaan äitiyslomalla sitten, hän sanoo.

Sarkkisen on määrä aloittaa Aino-Kaisa Pekosen (vas.) jälkeen sosiaali- ja terveysministerinä kahden vuoden kuluttua. Hän ei pidä perheenlisäystä tässä vaiheessa hankalana.

– Ministerin pesti alkaa vasta ensi vuoden syksyä seuraavana keväänä tai kesänä. Siinä vaiheessa lapsi on jo päivähoidossa. Ei siinä pitäisi mitään olla, hän arvelee.

Maaliskuun lopulla Lännen Media uutisoi tuolloin Juha Sipilän hallituksessa perhe- ja peruspalveluministerinä toimineen Annika Saarikon (kesk.) raskaudesta. Nykyisessä Antti Rinteen hallituksessa hän oli tiede- ja kulttuuriministeri siihen asti, että jätti tehtävän väliaikaisesti perheenlisäyksen vuoksi elokuun alussa.

Äitiyspakkaus on jo tilattu

Sarkkisen mukaan raskausaika on sujunut toistaiseksi mallikkaasti.

– Onhan sitä aina kaikkea pientä. Olen ollut elokuussa ihan täydessä työn touhussa ja hyvin olen jaksanut.

Perheeseen kuuluvat tällä hetkellä aviomies Matti sekä Hyrmä-kissa. Kovin paljon valmisteluita ja hankintoja pientä tulokasta varten ei vielä ole ennätetty tehdä.

– Äitiyspakkauksen laitoin vähän aikaa sitten tilaukseen, Sarkkinen kertoo.

Myös vauvan sukupuoli on jo pariskunnan tiedossa.

– Mutta ei me sitä kellekään kerrota, Sarkkinen naurahtaa.

Oulunsalosta kotoisin oleva Sarkkinen valittiin ensimmäisen kerran kansanedustajaksi vuonna 2015 Oulun vaalipiiristä. Tänä keväänä hänet valittiin uudestaan eduskuntaan vaalipiirinsä toiseksi suurimmalla äänisaaliilla, 11 103 äänellä. Lisäksi hän on Oulun kaupunginvaltuutettu ja vasemmistoliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Sarkkinen meni naimisiin viime vuoden syyskuussa.

Uusimmat

Fingerpori

comic