Uutiset

Hauskuus takaisin baaritiskille

Valmis cocktail kaipaa vielä koristeen. Baarimestari Tero Räisänen nappaa pöydältä limetin ja kuorii näppärästi pitkän ja ohuen soiron. Kuoren pätkä vääntyy sormien välissä spiraaliksi, joka asettuu kauniisti lasin reunalle.

-Yksinkertainen on kaunista. Jos cocktailissa on kauheasti koristeita, ajattelen, että sillä yritetään peitellä jotakin ja juomassa on vikaa, Räisänen nauraa.

Tamperelaisen salakapakka Tiiman ravintolapäällikkö on paiskinut töitä cocktail-kulttuurin eteen jo vuosia. Hän haluaa todistaa, että oluenjuojien maassa maistuvat myös drinkit.

Räisäsen tavoite on, että baaritiskillä ei tilattaisi enää ”jotakin halpaa, mikä menee päähän”, vaan ihmiset rohkaistuisivat testaamaan uusia makuja.

Samalla kouluttajana työskentelevä Räisänen haluaa tuoda kepeyden takaisin myös baaritiskin toiselle puolelle.

-Tehdään hauskoja drinkkejä! Ei tämä niin vakavaa ole.

Kestävä kehitys on yksi isoimmista trendeistä cocktailien parissa. Muovipillit korvataan metallista, bambusta tai paperista valmistetuilla pilleillä.

-Tuotteet käytetään uudestaan ja uudestaan. Otetaan esimerkiksi sitruuna. Käytän ensin kuoren, sitten mehun ja lopusta teen siirappia, Räisänen kertoo.

Zero waste -ajattelun lisäksi keittiön puolelta haetaan vaikutteita myös makuihin. Ravintoloissa läpi lyönyt fermentointi eli hapatus näkyy drinkeissä esimerkiksi kombuchan ja kefiirin muodossa. Pinnalla ovat myös low alcohol -juomat sekä kokonaan alkoholittomat mocktailit.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic