Uutiset

Helsingin Sanomat: Nuorisosäätiötä on haettu konkurssiin – Keskustataustaisena pidetty säätiö on ollut useissa kohuissa

Yli 5 000 nuorelle asuntoja tarjoavaa Nuorisosäätiötä on haettu konkurssiin, kertoo
Valmistelemme lisää tutkintapyyntöjä liittyen säätiön entisen johdon tekemiin tonttikauppoihin ja rahoitusjärjestelyihin, Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Jari Laine kertoo Lännen Medialle.

Yli 5 000 nuorelle asuntoja tarjoavaa Nuorisosäätiötä on haettu konkurssiin, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan Nuorisosäätiön aikoinaan palkkaama konsulttiyhtiö Pasilver jätti konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen torstaina. Lehti kertoo, että taustalla on kymmenien miljoonien eurojen katoaminen.

– Konkurssihakemus ei välttämättä tarkoita, että Nuorisosäätiön toiminta olisi loppumassa. Nuorisosäätiö vastaa konkurssihakemukseen ja käräjäoikeus tekee vasta myöhemmin päätöksen asiassa, Helsingin
Sanomat kirjoittaa.

STT:n mukaan tuettua vuokra-asumista nuorille tarjoavan Nuorisosäätiön rahaongelmista ja talousepäselvyyksistä on aloitettu yksi Suomen suurimmista talousrikostutkinnoista.

Poliisin mukaan jutussa on yli kymmenen epäiltyä. Nuorisosäätiön vastikään nimitetyn uuden johdon mukaan entinen johto sai aikaan yli 40 miljoonan tappiot ja lähes tuhosi säätiön.

Nuorisosäätiötä pidetään keskustataustaisena. Se on ollut mukana useissa kohuissa vuosien varrella.

Nuorisosäätiö kirjoittaa nettisivuillaan, että se on yleishyödyllinen yhteisö, jonka tarkoituksena on sosiaalinen nuorisotyö ja erityisesti nuorison kasvatustyön kehittäminen sekä nuorten itsenäistymisen tukeminen.

Nuorisosäätiö tukee nuoria aikuisia itsenäiseen asumiseen ja elämään rakennuttamalla ja ylläpitämällä kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Säätiön vuokra-asunnoissa saa asua 35-vuotiaaksi saakka.

Uusimmat

Fingerpori

comic