Uutiset

Helsinki ehdolla Trumpin ja Putinin tapaamispaikaksi

Helsinkiä harkitaan yhtenä mahdollisena tapaamispaikkana, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat. Asiasta kertoi muun muassa uutistoimisto Reuters ja Politico.

-Suomi on aina valmis tarjoamaan hyviä palveluksia, jos niitä kysytään, kommentoi asiaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö asiaa tiistaina.

Niinistön kommentit julkistettiin tasavallan presidentin kanslian Twitter-tililillä.

Viime heinäkuussa Putin tapasi Niinistön Punkaharjulla.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo sanoi viime viikonloppuna, että Trump todennäköisesti tapaa Putinin ”ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa”.

Reutersille haastattelun antanut amerikkalainen vanhempi virkamies sanoi anonyymisti, että Helsinki on tapaamispaikoista todennäköisin. Myös Itävallan Wienistä keskusteltiin, mutta virkamiesten mukaan ajatus siitä hylättiin.

Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton vierailee Moskovassa tällä viikolla.

Pitkään odotettu Trumpin ja Putinin tapaaminen tapahtuu todennäköisesti Nato-huippukokouksen jälkeen. Se pidetään 11.–12. heinäkuuta Brysselissä. Trumpin odotetaan osallistuvaan huippukokoukseen ja matkustavan tuolloin myös Lontooseen tapaamaan Britannian pääministeriä Theresa Mayta.

Trump on sanonut haluavansa parantaa suhteita Venäjän kanssa.

Trump tapasi Putinin viimeksi marraskuussa Vietnamissa Aasian ja Tyynenmeren alueen huippukokouksessa.

Venäjän vaikuttamisyritykset Yhdysvaltain presidentinvaaliin vuonna 2016 ovat varjostaneet Trumpin presidenttikautta. Erikoissyyttäjä Robert Mueller tutkii parhaillaan, toimiko Trumpin kampanjaväki yhteistyössä Venäjän kanssa. Trump on kieltänyt syytteet.

Venäjän hallinto kieltää vaikuttamisyritykset.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic