Uutiset

Helsinki-Vantaalla alkavat tänään laajennetut koronatestaukset

Tarkoituksena on saada Britannian koronamuunnos kiinni jo rajalla.
Matkustajat ohjataan maksuttomaan koronatestiin joko lentokentällä tai uuden Finentry-palvelun kautta oman asuinalueensa palvelupisteelle. Kuva: EPA

Helsinki-Vantaan lentokentällä alkaa tänään ulkomailta Suomeen saapuvien laajennettu koronatestaus, Finavia kertoo tiedotteessaan.

Matkustajat ohjataan maksuttomaan koronatestiin joko lentokentällä tai uuden Finentry-palvelun kautta oman asuinalueensa palvelupisteelle. Koronatestauksista vastaavat Vantaan kaupunki sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus).

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) suositti eilen kaikkien Suomeen palaavien lentomatkustajien testaamista. Tällä pyritään saamaan muissakin maissa yleistyvä Britannian koronamuunnos kiinni jo rajalla. Samalla THL esitti, että kyseistä muunnosta kantavat ja sairastavat määrättäisiin karanteeniin 14 vuorokaudeksi tavanomaisen kymmenen päivän sijaan.

Suomen ja Britannian välinen matkustajalentoliikenne on keskeytetty 11. tammikuuta asti.

THL suosittaa myös kaikkia, jotka ovat oleskelleet Britanniassa tai Etelä-Afrikassa 7. joulukuuta tai sen jälkeen, hakeutumaan koronatestiin heti Suomeen saapumisen jälkeen. Suositus on voimassa, vaikka ihminen olisi oireeton tai käynyt jo koronatestissä.

Uusimmat

Fingerpori

comic