Uutiset

Helsinki-Vantaan vapaaehtoisista koronatesteistä on tullut kymmenkunta positiivista tulosta – Tänään massatestataan Frankfurtin ja Malagan lennot

Kaikki Romaniasta saapuneiden lentojen matkustajat on ohjattu vapaaehtoiseen massatestaukseen: niistä on havaittu kaksi koronatartuntaa.
Massatestauksia voidaan Helsinki-Vantaalla jatkossa vielä lisätä. Kuva: Arttu Laitala
Massatestauksia voidaan Helsinki-Vantaalla jatkossa vielä lisätä. Kuva: Arttu Laitala

Vapaaehtoisuuteen perustuvista koronavirustesteistä on Helsinki-Vantaalla saatu elokuussa kymmenkunta positiivista testitulosta. Kaikkiaan testituloksia on saatu yli 2 000.

Asiasta kertoi iltapäivällä valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Lasse Ilkka.

Hän kertoi, että koronatestauspiste aloitti Helsinki-Vantaalla 3. elokuuta.

– Kentällä on tehty useita kohdennettuja testauksia, tänään niistä viimeiset. Testit perustuvat vapaaehtoisuuteen, Ilkka totesi.

Vantaan kaupungilta Timo Aronkytö kertoi tänään keskiviikkona tehdystä päätöksestä, että suuren riskin maista tulevia matkustajia ohjataan testaukseen vielä nykyistä tehokkaammin.

Lentokoneen saapuessa Suomeen riskimaasta Helsinki-Vantaalla käynnistetään riskikuulutukset.

Testaus lentoasemalla on yhä vapaaehtoista ja omaehtoista. Riskimaista tuleville annetaan omaehtoisen karanteenin ohjeet.

– Testauksia on tehty suuruusluokkaa 30–80 per päivä, Aronkytö kertoi.

Torstaina testataan Istanbulista tuleva kone

Massatestauksia on tehty Helsinki-Vantaalla useita. Kaikki Romaniasta saapuneiden lentojen matkustajat on ohjattu vapaaehtoiseen massatestaukseen.

– Lähes kaikki ovat suostuneet testiin. Olemme testanneet 350 Romaniasta saapunutta, ja heillä on havaittu kaksi koronatartuntaa, Timo Aronkytö kertoi.

Aronkydön mukaan tänään keskiviikkona massatestataan Frankfurtista ja Malagasta saapuvat lennot. Aronkydön mukaan tartuntatautilääkärit arvioivat aina riskin ja sen, mistä maasta tulevia testataan.

– Torstaina testataan Istanbulista tuleva kone. Päätämme aina maanantaina, mitkä koneet testataan viikon aikana.

Aronkydön mukaan massatestauksia voidaan jatkossa vielä lisätä.

Aronkydön mukaan aluehallintovirastoilta odotetaan ohjetta pakkotestauksista, jos niihin päätettäisiin mennä. Viranomaiskaranteenia ei Helsinki-Vantaalla tällä hetkellä ole.

– Tällä hetkellä nämä ovat riittäviä toimenpiteitä. Volyymia kasvatetaan tarpeen mukaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti