Uutiset

Helsinki-Vantaan vartija herätti Buenos Airesin aurinkoon pyrkineen Antin – lentokaaos pysäytti reissun

Kuopiolaisen Antti Miettisen matka Buenos Airesiin Argentiinaan on keskiviikkoaamupäivällä kestänyt vuorokauden enemmän kuin olisi pitänyt.

Kotipaikkakunnaltaan tiistai-iltana matkaan lähtenyt Miettinen pääsi lähtemään Helsinki-Vantaalle neljä tuntia aikataulua jäljessä. Kuopiosta ei aiottua lentoa tullut ollenkaan, vaan Itä-Suomesta kyytiin nappasi toinen Etelä-Suomeen matkannut lento.

Miettinen suhtautuu tilanteeseen rauhallisesti, vaikka hän ei päässyt Lontoon-jatkoyhteyteen ja alkumatka oli sekava. Lopputuloksena oli viiden tunnin jonotus Finnairin palvelutiskille, kun yhtiö palveli ensin kiireellisiä matkustajia ja lapsiperheitä.

Lentokentällä vietetty yö puolestaan katkesi siihen, kun vartija tuli herättelemään hänet lentoaseman rappusten alta.

-Lomallahan tässä on oltu, joten ei sillä tavalla ole stressiä, Miettinen sanoo.

Voimakas sivutuuli osasyy

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n aulassa on pääosin rauhallista, vaikka tiistaina alkanut lumimyrsky sotki lentoliikenteen täysin.

Suomen suurimmalla lentokentällä oli vain yksi kiitorata käytössä, eikä Ilmailualan unionin ylityökielto ainakaan helpottanut tilannetta. Finavia ilmoitti keskiviikkoaamupäivänä Twitterissä, että voimakkaat sivutuulet estivät kahden kiitoradan käytön.

Lopputuloksena Finnair joutui perumaan yli 60 lentoa. Lisäksi monet lennot olivat aikataulusta rankasti myöhässä, ja yhtiölle tuli kritiikkiä heikosta tiedonkulusta.

Lentoyhtiö Finnair pahoitteli keskiviikkona lähettämässään tiedotteessaan tilanteen aiheuttamaa vaivaa.

-Asiakaspalvelumme pääsi ruuhkautumaan pahasti, eikä Etelä-Suomesta löytynyt majoitustilaa kaikille asiakkaillemme, joiden vaihtoyhteys katkesi Helsinki-Vantaalla, yhtiön asiakaskokemusjohtaja Piia Karhu toteaa yhtiön tiedotteessa.

Yhtiö järjesti jumahtaneille matkaajille vettä ja ruokaa. Miettinen oli saanut syötäväkseen Finnairin tarjoamat sämpylät, ja hänelle annettiin myös pari ruokalipuketta lentokentän ravintoloihin.

-Ruokaa ja juomaa oli ihan hyvin tarjolla, Miettinen arvioi.

Suuri osa reiteistä kulkee jo

Finnair arvioi keskiviikkona, että viivästykset ja matkahäiriöt kestävät lähipäivät. Suuri osa lennoista kulkee kuitenkin jo normaalisti, yhtiö tiedottaa.

Antti Miettisen matka jatkuu tänään lopulta Lontoon sijaan Frankfurtin kautta Buenos Airesiin. Matkalaukku kuitenkin tulee, kun ehtii. Hänen mukaansa laukkuja on edelleen suuri määrä selvittämättä lentoasemalla.

-Minulla on vielä nelisen viikkoa Buenos Airesissa aikaa. Eiköhän siinä ehdi väriä saada, hän toteaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic