Uutiset

Helsinkiin tuloväylät ruuhkautuivat heti maanantaiaamulla - Lahden suunnasta 6 kilometrin jono

Uudenmaan eristysrajoilla aiempaa vähemmän käännytettyjä - osuus pari prosenttia. Junista joudutaan edelleen palauttamaan matkustajia
Poliisi pysäyttää jokaisen ajoneuvon, mikä aiheuttaa ruuhkia pääkaupunkiseudulle tulevassa työmatkaliikenteessä. Kuva: Mauri Ratilainen
Poliisi pysäyttää jokaisen ajoneuvon, mikä aiheuttaa ruuhkia pääkaupunkiseudulle tulevassa työmatkaliikenteessä. Kuva: Mauri Ratilainen

Uudenmaan rajalla työmatkaliikenteen tarkastukset ruuhkautuivat heti maanantaina aamulla, kun ensimmäinen arkiaamu Uudenmaan maakunnan koronaeristyksessä koitti.

– Lahden suunnasta tulevassa liikenteessä on noin kuuden kilometrin jono, jonottaminen kestää puolisen tuntia, kuvaili aamun tilannetta kello 7 tienoilla ylikomisario Pekka Höök Itä-Uudenmaan poliisista.

Ruuhkautuminen voi edelleen pahentua.

Ruuhkautumista aiheuttaa se, että poliisi joutuu puhuttamaan jokaisen ajoneuvon kuljettajan.

– Mahdollisimman nopeasti tilanteessa pyritään toimimaan. Jos on työnantajan todistus ja henkilötodistus, ei kulu niin paljon aikaa asian selvittämiseen. Se selvitetään, onko edellytykset tulla Uudenmaan alueella olemassa, Höök kertoo poliisin tarkastuksen perusteista.

Sunnuntaina vähemmän käännytettyjä autoilijoita

Uudenmaan maakuntarajalta käännytettiin sunnuntaina vähemmän autoja kuin maakunnan ensimmäisen eristysvuorokauden aikana. Käännytettyjä oli runsaat kaksi prosenttia, 309.

Ensimmäisen vuorokauden aikana maakuntarajalle pysäytetyistä 16555 ajoneuvosta jouduttiin käännyttämään 835 eli viisi prosenttia.

Uudenmaan rajalla tarkastettiin 12 904 ajoneuvoa sunnuntaina aamukuuden ja iltakuuden välillä. Yhtään sakkoa ei annettu.

– Ainahan tilanne paranisi, jos ei olisi turhia uteliaita kokeilijoita. Emme ole tilastoineet käännytyksen syitä, sanoo Höök.

Sen sijaan junissa maakuntarajan yli pyrkineistä käännytettiin sunnuntaina sama suhteellinen parin prosentin osuus kuin aiemminkin.

Junista käännytettiin 10 matkustajaa, kun tarkastettuja matkustajia oli 454.

Poliisi kehotti jäämään etätöihin kotiin

Poliisi ennakoi jo sunnuntaina, että Uudenmaan rajalla olisi odotettavissa huomattavaa ruuhkaa, kun työmatkaliikenne alkaa maanantaina.

– Ihmiset voivat vaikuttaa paljon oman ja muiden työmatkan sujuvuuteen. Jos mahdollista, tee etätöitä. Jos työpaikalle meneminen on välttämätöntä, matkusta ruuhka-aikojen ulkopuolella ja varaa runsaasti aikaa, sanoi ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa sunnuntaina.

Aikaa on syytä varata tavallista enemmän myös joukkoliikenteessä matkustamiseen. Poliisi tekee tarkistuksia junissa ja busseissa.

Todistus työnantajalta nopeuttaa maakuntarajalla

Poliisi kehottaa ottamaan mukaan työnantajan antaman todistuksen työmatkasta tai muun dokumentin työstä. Sitä ei vaadita, mutta se sujuvoittaa tarkastusten tekemistä.

Todistusta voi näyttää auton ikkunan läpi tai ikkunan raosta, jos se on riittävän selkeä. Poliisi voi kuitenkin käskeä avaamaan ikkunan ja kysyä lisätietoja.

Uusimmat

Fingerpori

comic