Uutiset

Hermomyrkkyiskusta selvinnyt ex-agentti Skripal pääsi pois sairaalasta

Venäläinen ex-agentti Sergei Skripal on päässyt sairaalasta Britanniassa. Skripal ja hänen tyttärensä Julija Skripal myrkytettiin yli kaksi kuukautta sitten.

Heidät löydettiin tajuttomina puiston penkiltä Salisburyssa 4. maaliskuuta.

Skripal, 66, työskenteli ennen Venäjän sotilastiedustelulle ja päätyi ilmiantamaan kymmeniä agentteja Britannialle.

Skripalien myrkytys kylmensi lännen ja Venäjän suhteita. Britannia syyttää Venäjää hermomyrkyllä tehdyllä iskusta. Länsimaat, mukaan lukien Yhdysvallat ja Suomi, karkottivat yli 100 venäläistä diplomaattia. Venäjä vastasi samalla mitalla.

Skripalit olivat kriittisessä tilassa viikkoja, ja lääkärit pelkäsivät, että vaikka he jäisivät eloon, heille jäisi aivovammoja.

Molempien terveydentila kuitenkin parani nopeasti, ja Julia Skripal päästettiin pois sairaalasta viime kuussa.

-Fantastista, että Sergei Skripal voi niin hyvin, että hän pystyi lähtemään Salisburyn aluesairaalasta, sairaalan johtaja Cara Charles-Barks sanoi tiedotteessa.

Britannia ja kemiallisten aseiden asiantuntijat sanovat, että Skripalit myrkytettiin novitsok-hermomyrkyllä. Neuvostoliiton armeija kehitti kyseisiä myrkkyjä 1970- ja 80-luvuilla.

Venäjän hallinto on kieltänyt Britannian syytteet siitä, että se olisi syyllistynyt iskuun, jae epäilee, että Britannia olisi tehnyt iskun itse lietsoakseen Venäjän vastaista hysteriaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic