Uutiset

Hillary Clinton: "Euroopan on lähetettävä nyt selkeä viesti, että se ei voi jatkaa turvapaikan ja tuen tarjoamista"

Clinton sanoo brittiläisen
Hillary Clinton kehottaa Euroopan johtajia lähettämään nyt voimakkaamman signaalin, joka osoittaa, että Eurooppa ei pysty enää jatkamaan tukea maahanmuuttajille.

Demokraattien edellinen presidenttiehdokas Hillary Clinton patistaa Eurooppaa laittamaan maahanmuuttoasiat kuntoon.

Clinton sanoo brittiläisen Guardian-lehden haastattelussa, että Euroopan on hillittävä maahanmuuttoa, jotta maanosa voi pysäyttää oikeistopopulistien nousun.

– Eurooppa tarvitsee tiukemman lähestymistavan ilmiöön, joka auttoi Trumpia ja Brexitiä.

Clintonin mukaan Euroopan on otettava haltuun maahanmuuttokysymys, jotta maanosa voi torjua oikeistopopulismin kasvavan uhan.

Hän kehottaa Euroopan johtajia lähettämään nyt voimakkaamman signaalin, joka osoittaa, että Eurooppa ei pysty enää jatkamaan tukea maahanmuuttajille.

Clinton antaa tukensa Saksan liittokansleri Angela Merkelin anteliaisuudelle, mutta sanoo, että juuri maahanmuutto on sytyttänyt liekin Eurooppaan. Clinton sanoo keskustelleensa populismin noususta useiden eurooppalais- ja amerikkalaispoliitikkojen kanssa.

– Ihailen sitä suurta ja myötätuntoista lähestymistapaa, jonka erityisesti Merkel ja hänen kaltaisensa johtajat ottivat, mutta mielestäni Eurooppa on nyt tehnyt oman osansa ja sen on lähetettävä erittäin selkeä viesti: ”Emme voi jatkaa turvapaikan ja tuen tarjoamista”.

Clinton painottaa, että koska Eurooppa ei käsittele muuttoliikkeen ongelmaa kunnolla, tämä vain rohkaisee edelleen poliittista liikehdintää.

Uusimmat

Fingerpori

comic