Uutiset

Himoksella lasketellessa kuollut 15-vuotias oli rippileirillä Paraisilta – putosi kirkkoherran mukaan jyrkästä kohdasta

Itse onnettomuuteen ei poliisin mukaan liity ulkopuolisia ihmisiä. Poliisi ei kommentoi sitä, kaatuiko poika, mutta ainakaan hän ei törmännyt mihinkään. Arkistokuva: Terho Aalto

Himoksen laskettelukeskuksessa lauantaina kuollut 15-vuotias poika oli Paraisilta Varsinais-Suomesta ja rippileirillä, kertoo Länsi-Turunmaan ruotsinkielinen seurakunta.

Kyseessä oli perinteinen hiihtolomaviikon rippikoulu. Mukana oli tällä kertaa kahdeksan poikaa, kertoo seurakunnan kirkkoherra Harry S. Backström STT:lle.

Poika oli lähtenyt merkittyjen rinteiden ulkopuolelle metsään laskemaan muutaman muun kanssa, poliisi kertoi aiemmin. Kirkkoherran saamien tietojen mukaan poika putosi jyrkästä kohdasta.

–  Tarkkaa kuvaa siitä minulla ei ole tiedossa.

Poliisi on kertonut aiemmin, ettei poika törmännyt mihinkään.

Kirkkoherran mukaan vain osa kahdeksasta pojasta oli mukana merkityn rinteen ulkopuolella.

Poikien rippileiri oli vielä kesken, mutta he lähtivät paluumatkalle jo eilen tapahtuneen jälkeen, Backström kertoo.

–  He saapuivat puolenyön maissa Paraisille. Siellä oli kriisiryhmä vastassa.

Nuorisotyöntekijä oli kokenut

Seurakunta on järjestänyt samanlaista laskettelua sisältävää rippileiriä aiemminkin.

–  Se on pitkä perinne. Siinä mielessä turvatoimet ovat hyvin muodostuneet vuosien varrella ja ne ovat kunnossa. Myöskin nuorisotyöntekijä, joka oli mukana, on ollut monta vuotta mukana työssä.

Himoksen laskettelukeskus sijaitsee Jämsässä Keski-Suomessa.

Poliisin mukaan itse onnettomuuteen ei liity ulkopuolisia ihmisiä. Poika oli ilmeisesti tullut merkityn rinteen ulkopuolelle lähteneen joukon viimeisenä.

Kuoliko hän tapahtumapaikalla?

–  Mitä ilmeisemmin kyllä, sanoo STT:lle rikoskomisario Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisilaitoksesta.

Rinteessä oli Aaltion mukaan jyrkkiä kohtia ja paljon lunta. Pojalla ei ollut Aaltion arvion mukaan paljoa laskettelukokemusta.

–  En sitä tarkalleen tiedä, mutta jos on 15-vuotiaasta henkilöstä kyse, ei laskettelukokemus hirveän hyvä ole ollut ja kun tietää henkilön asuinpaikkakunnan, veikkaan, että ei siellä ihan joka päivä rinteeseen pääse.

Tiedätkö pojan laskettelukokemuksesta, vai arveletko?

–  Tämä on puhtaasti arvelu, en tiedä hänen laskettelukokemuksestaan.

Onnettomuuspaikkaa tutkitaan

Asiassa ei epäillä rikosta ja poliisi tutkii asiaa kuolemansyyn selvittämisenä. Poliisi suorittaa onnettomuuspaikalla teknisen tutkinnan.

–  Dokumentoidaan, miten se on tapahtunut.

Aaltio kertoo, ettei hänen tiedossaan ole, oliko pojalla kypärää ja oliko hän liikkeellä suksilla vai laudalla. Pojan ystävät tekivät ilmoituksen onnettomuudesta, Himos-yhtiöiden toimitusjohtaja Elsi Ojala kertoi aiemmin.

Tukea tarvitseville kirkkoherra kertoo olevansa käytettävissä puhelimitse koko päivän ja tänään Paraisilla myös järjestetään hartaushetki kirkossa myöhemmin päätettävänä aikana. Kirkko on auki myös huomenna illalla asian käsittelemistä varten.

–  Otan syvästi osaa vanhempien ja lähiomaisten tilanteeseen ja olen todella pahoillani, että näin on päässyt käymään, mutta tapahtunutta ei voida peruuttaa, Backström sanoo.

–  Varsinkin nuorille ja vanhemmille ja lähiomaisille voimia, voimia jatkaa eteenpäin.

Uusimmat

Fingerpori

comic