Uutiset

Hinnat Saksan verkkokaupassa lähes suomalaistasoa – Altia sanoo kilpailevansa palvelulla

Saksassa verkkokaupan avannut Altia ei aio kilpailla kuluttajista hinnoilla.

Entisestä Alkon alkoholijuomien valmistuksesta ja markkinoinnista omaksi yhtiöksi kehittyneen Altian uuden saksalaisverkkokaupan hinnat ovat lähes suomalaistasoa, kun kilpailevat saksalaiset verkkokaupat myyvät vastaavia suomalaisia tuotteita Altiaan verrattuna jopa puoleen hintaan.

Esimerkiksi Koskenkorva Oaky Cranberry maksaa puolen litran lasipullossa Altian verkkokaupassa 15,40 euroa ja saksalaiskilpailijalla 7,99 euroa.

Altian kaupassa puolen litran Koskenkorva Salmiakki maksaa lasipullossa 12,90 euroa ja kilpailijalla 7,99 euroa muovipullossa. Suomessa vastaavan tuotteen lasi- ja muovipullolla on Alkossa 0,02 euron hintaero.

Verkkokauppojen lähetyskulut ovat keskenään samaa luokkaa.

Kilpailua palvelulla ja luotettavuudella

Keskimäärin Altian verkkokaupassa juomat maksavat noin puolitoista kertaa enemmän kuin Saksan kilpailevissa verkkokaupoissa.

Altian saksalaisessa verkkokaupassa Koskenkorvan tuotteet maksavat vaihdellen noin 10 prosenttia vähemmän kuin Suomen Alkossa.

-Emme kilpaile hinnalla, vaan palvelulla ja luotettavuudella, kertoo Altian vientijohtaja Pontus Forth.

Saksaan suunnatussa kaupassa palvelua ei saa kuitenkaan saksaksi, vaan saksankielisiin kysymyksiin vastataan englanniksi. Saksaan suunnattu verkkokauppasivusto on englanniksi, ja saksalaiset kuluttajat voivat sivun kautta chatissa kysyä Altian tuotteista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

-Kohderyhmiämme ovat Saksassa asuvat pohjoismaalaiset sekä saksalaiset, joita kiinnostaa esimerkiksi pohjoismainen ruoka ja muotoilu, Forth toteaa.

Berliininsuomalainen Tanja Eskola on käyttänyt kilpailevia saksalaisia verkkokauppoja ja kehuu niiden hyvin laajaa valikoimaa.

-Verkkopalvelu on toiminut loistavasti.

Saksalaisista verkkokaupoista palvelua saa saksaksi, ja jossain tietoja voi löytää myös suomeksi.

Tilauksen voi tehdä ainoastaan Saksaan

Suomalaisia juomia on ollut jo pitkään tarjolla joissain saksalaisissa kivijalkakaupoissa, mutta valikoima on ollut suppea.

Saksassa verkkokauppa yleisesti on kuitenkin kehittynyt viime vuosina hyvin laajaksi, mikä on muuttanut merkittävästi markkinatilannetta myös juomakaupassa.

Altian mukaan osa kaupan tuotteista on myynnissä Pohjoismaiden ja Baltian ulkopuolella ensimmäistä kertaa. Suurin osa tuotteista on kuitenkin Saksan markkinoilla jo tuttuja – vain pullokoot ja materiaalit saattavat vaihdella.

Altian saksalaisesta verkkokaupasta tuotteita voi tilata ainoastaan Saksaan.

Altian verkkokauppaan ei myöskään pääse suomalaisesta verkko-osoitteesta alkoholilainsäädännön rajoitteista johtuen, eivätkä Suomessa asuvat kuluttajat ole Altian verkkokaupan kohderyhmänä.

Saksalaiset verkkokaupat voivat myydä suomalaisille, mutta se edellyttää, että suomalaiset järjestävät itse tuotteiden kuljetuksen Suomeen.

Saksalaisosoitteisiin verkkokaupat taas toimittavat tavarat lähettiyhtiöiden kautta kuten kaikki verkkokaupat eri tuotteensa yleensä.

Alkoholin …verkkokauppa

Suomessa alkoholin verkkokaupan laillisuus on epämääräisessä tilassa.
Etäosto on sallittua. Tällöin kuluttaja vastaa veroista ja kuljetuksesta.
Alkoholin etämyyntiä ei ole lailla kielletty, mutta tilanne ei ole selvä.
Tällä hetkellä odotetaan korkeimman oikeuden kantaa niin sanottuun Visnapuu-tapaukseen. Siinä alkoholia toimitettiin Virosta Suomeen.
Alkoholin verkkokauppaa selvittänyt sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä esitti huhtikuussa, että etämyynti sallittaisiin aina 5,5 prosentin rajaan asti. Työryhmä esitti, että etäosto olisi sallittua kaikenvahvuisen alkoholin osalta.
Hallituspuolueilla on erilaisia näkemyksiä alkoholin etämyynnistä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic