Uutiset

HMD julkaisi ensimmäisetNokia-puhelimensa - ei myyntiin Suomessa

Nokian puhelinbrandin oikeudet hankkinut HMD Global julkaisi tänään ensimmäiset puhelimensa. Nokia 150 ja Nokia 150 Dual SIM ovat pääasiassa kehittyville markkinoille tarkoitettuja peruspuhelimia, joiden hinta on 26 dollaria ennen veroja.

Kauppoihin puhelimet tulevat valikoidulla markkinoilla vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen aikana. Suomessa mallit eivät tule myyntiin.

Kyseessä on uusi alku, mutta mitään aivan dramaattista julkistuksissa ei ole, sillä HMD käytännössä jatkaa Microsoftilta perimäänsä peruspuhelinliiketoimntaa ikäänkuin lennosta. Viimeisen kolmen vuoden ajan Microsoft on julkaissut peruspuhelimia Nokian nimellä ja brandilla.

Nokia 150 -sarjan puhelimissa on Nokia S30 -käyttöjärjestelmä ja 2,4 tuuman näyttö 240 x 320 -resoluutiolla. Puhelimet valmistaa HMD:n alihankkijan Foxconnin tytäryhtiö FIH Mobile Vietnamissa sijaitsevalla tehtaalla.

HMD on ilmoittanut, että se julkistaa Android-käyttöjärjestelmällä varustettuja Nokia-älypuhelimia ensi vuoden ensimmäiselle vuosipuoliskolla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic