Uutiset

Hoitajien työriidan sovittelu keskeytettiin viikonlopuksi

"Tämä vaatii nyt semmoisia mietiskelyjä puolin ja toisin, millä tavalla edetään."
Hoitajajärjestöjen Tehyn ja Superin sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n edustajat ovat tällä viikolla neuvotelleet joka päivä valtakunnansovittelijan toimistolla. Kuva: Roni Rekomaa

Hoitajien työriidan sovittelu on keskeytetty tältä päivältä. Valtakunnansovittelija kertoi Twitterissä , ettei sovittelua myöskään jatketa viikonloppuna, vaan osapuolet kokoontuvat Bulevardilla seuraavan kerran tiistaina mietintätauon jälkeen.

Hoitajajärjestöjen Tehyn ja Superin sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n edustajat ovat tällä viikolla neuvotelleet joka päivä valtakunnansovittelijan toimistolla.

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara kertoi STT:lle perjantaina puoliltapäivin, että neuvotteluissa mukana olevat ovat sopineet, ettei niiden sisältöä kommentoida. Hän korosti, etteivät neuvottelut ole katkenneet, vaan niitä jatketaan kello 15:n jälkeen tiistaina.

Sajavaara ei myöskään kommentoinut tarkemmin tauon syytä.

– Tässä tehdään töitä kuitenkin koko viikonlopun ajan ja asioita edistetään sitä kautta. Mutta tämä vaatii nyt semmoisia mietiskelyjä puolin ja toisin, millä tavalla edetään, Sajavaara sanoi.

Julkisen alan hoitajat ovat olleet vailla työehtosopimusta maaliskuun alusta asti. Neuvottelujen vauhdittamiseksi Tehy valmistelee joukkoirtisanoutumisia erikoissairaanhoidossa ja Super kotihoidossa.

Uusimmat

Fingerpori

comic