Uutiset

Hotelli romahti Kiinassa: 28 yhä raunioissa, kuusi kuollutta – ihmiset olivat koronaviruksen vuoksi karanteenissa

Hotellissa oli kiinalaisviranomaisten mukaan ainakin 70 ihmistä. Toistaiseksi on onnistuttu pelastamaan nelisenkymmentä.
Pelastustyöntekijät kuljettavat hotellin romahduksessa loukkaantuneita ihmisiä Kiinan Quanzhoussa. Kuva: epa08276671
Pelastustyöntekijät kuljettavat hotellin romahduksessa loukkaantuneita ihmisiä Kiinan Quanzhoussa. Kuva: epa08276671

Kiinalaishotellissa oli 71 henkeä, kun rakennus romahti Quanzhoussa ihmisten päälle. Heistä 58 on ulkopaikkakuntalaisia, jotka oli asetettu hotelliin karanteeniin uudelle koronavirukselle altistumisen vuoksi.

Hotelli sortui lauantai-iltana, ja tähän mennessä pelastustyöntekijät ovat onnistuneet pelastamaan raunioista 43 henkeä. Kuolonuhreja on löytynyt kuusi.

Uutistoimisto Xinhuan mukaan Xinjia Express -hotellin liiketiloja sisältävässä ensimmäisessä kerroksessa oli meneillään remontti. Rakennus oli valmistunut vuonna 2018.

Silminnäkijöiden mukaan hotelli romahti äkisti ja yhdellä kertaa.

Wuhanissa suljetaan jo tilapäissairaaloita

Kiinan raportoimat uuden koronaviruksen tartunnat laskivat edelleen lauantaista. Nyt vahvistettuja tartuntoja sanotaan olleen 44, eli puolet vähemmän kuin eilen.

Jo lauantain tapausten määrä (99) oli alhaisempi kuin kertaakaan sitten tammikuun.

Tartunnoista yli 40 raportoitiin Wuhanin kaupungista, jossa tapausten määrä on vähentynyt niin paljon, että virustilanteen vuoksi perustettuja tilapäisiä sairaaloita on voitu jo sulkea.

Epidemia on muutoinkin osoittanut laantumisen merkkejä. Viime päivinä kaupungin ulkopuoliset tartunnat on Manner-Kiinassa tavattu pääosin ulkomailta, muun muassa Italiasta tulleilla henkilöillä.

Toisaalta viranomaiset pelkäävät tilanteen pahenevan, kun loputkin kiinalaisen uuden vuoden lomailijoista siirtyvät takaisin työ- ja asuinpaikkakunnilleen. Kyse on kymmenistä miljoonista ihmisistä.

Muokattu klo 9:36 Päivitetty hotellin romahdukseen liittyviä lukuja.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic