Uutiset

HS: Helsingin ja Pietarin välisen Allegro-junan liikennöinti loppuu lauantaina

Lehden mukaan omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) lähetti torstaina VR:lle asiasta kirjeen, jonka mukaan Allegron liikennöinti ei ole enää tarkoituksenmukaista. Lehtikuva/Markku Ulander

Helsingin ja Pietarin väliä kulkevan Allegro-junan liikennöinti loppuu lauantaina, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) lähetti torstaina VR:lle asiasta kirjeen, jonka mukaan Allegron liikennöinti ei ole enää tarkoituksenmukaista.

Virallisen päätöksen liikennöinnin lopettamisesta tekee VR. Yhtiö kertoi Kauppalehdelle torstaina olevansa valmis keskeyttämään liikenteen, jos se saa valtiolta uuden linjauksen. Allegro-junat omistavan Karelian Trains -yhtiön mukaan Allegro-liikennettä on pidetty yllä valtiojohdon toivomuksesta.

Liikennöintiä Pietarin ja Helsingin välillä on jatkettu muun muassa siksi, että Venäjällä asuvat suomalaiset ovat voineet palata kotimaahan, kun lentoliikenne Suomen ja Venäjän välillä on katkaistu. Suomalaisia on Venäjällä enää melko vähän. Allegroa ovat käyttäneet myös kotimaansa hallintoa paenneet venäläiset.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic