Uutiset

HS: Kiinalainen Touchstone -rahasto aikoo sijoittaa 15 miljardia euroa Helsingin ja Tallinnan välisen tunnelin rakentamiseen

Kiinalaisomisteinen Touchstone Capital Partners aikoo osallistua Helsingin ja Tallinnan välisen tunnelin rakentamiseen 15 miljardilla eurolla.

Kiinalaisomisteinen Touchstone Capital Partners aikoo osallistua Helsingin ja Tallinnan välisen tunnelin rakentamiseen 15 miljardilla eurolla. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Touchstone ja liikemies Peter Vesterbackan luotsaama kehitysyhtiö Finest Bay Area allekirjoittivat aiesopimuksen asiasta eilen.

Nyt sovitusta rahoituksesta kolmannes tulee pääomasijoituksena ja kaksi kolmasosaa velkarahana.

Finest Bay Arean toinen perustaja Kustaa Valtonen kertoo HS:lle, että hän on hyvin tyytyväinen allekirjoitettuun sopimukseen.

–  Touchstonella on laaja kokemus vastaavanlaisten suurten yksityisten infrastruktuurihankkeiden rahoittamisesta, Valtonen sanoo.

Sijoittajia haetaan edelleen

Finest Bay Arean mukaan rahoitussopimus on tyypillinen isoille infrahankkeille maailmalla. Touchstonen kanssa luotu rahoitusrakenne mahdollistaa muiden sijoittajien tulon hankkeeseen.

Finest Bay Area kertoi jo joulukuussa saaneensa 100 miljoonan euron sijoituksen dubailaiselta ARJ Holdingilta. Yhtiö on erikoistunut vesi-, energia- ja infrateknologioihin. Hankkeelle on tavoiteltu sijoittajia muun muassa pohjoismaisista eläkevakuutusyhtiöistä

Touchstonen hallituksen puheenjohtaja Kenny Song luonnehtii Finest Bay Arean tiedotteessa Tallinna-tunnelia hankkeeksi, joka edustaa uudenlaista ajattelua.

–  Tunnelilla on mahdollisuus muodostaa Viron ja Suomen alueista yhteinen painopiste Aasian ja Euroopan välille, Song arvioi.

Kolme reittivaihtoehtoa Suomessa

Tunnelihankkeen ympäristövaikutusten arviointi on lähdössä liikkeelle sekä Virossa että Suomessa. Tutkittavana on Virossa neljä eri linjausvaihtoehtoa, Suomessa kolme.

Suomessa reittivaihtoehdoista yksi kulkee Helsinki-Vantaan lentoasemalta Otaniemeen, toinen lentoasemalta Ilmalan aseman kautta Otaniemeen ja kolmas lentoasemalta Helsingin rautatieaseman kautta Tallinnaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti