Uutiset

HS: Viron pääministerin mukaan Venäjä-suhteita ei saa normalisoida, vaikka Ukrainaan tulisi rauha

Suhteita Venäjään ei saa normalisoida vaikka rauhansopimus Ukrainan ja Venäjän välillä syntyisikin, sanoo Viron pääministeri Kaja Kallas Helsingin Sanomien haastattelussa. Lehtikuva// AFP / LUDOVIC MARIN

Suhteita Venäjään ei saa normalisoida vaikka rauhansopimus Ukrainan ja Venäjän välillä syntyisikin, sanoo Viron pääministeri Kaja Kallas Helsingin Sanomien haastattelussa.

Jos Venäjälle annettaisiin rauhan vastineeksi osia Ukrainasta, Venäjän presidentti Vladimir Putin vaatisi Kallaksen arvion mukaan lisää jälleen parin vuoden kuluttua. Pääministerin mukaan alueluovutukset ja neutraliteetti rauhan vastikkeeksi kuulostaisivat pelottavan paljon talvisodan lopputulokselta.

Kallas kertoo lehdessä, että Ukrainan pitää torjua hyökkäys ja Venäjän eristämistä jatkaa, kunnes Venäjä vetää kaikki joukkonsa pois miehittämiltään ja valtaamiltaan alueilta.

Kallaksen mukaan Putin on saatava tuomiolle sotarikoksistaan ja Venäjän eristämistä on jatkettava, kunnes se vetää kaikki joukkonsa pois Ukrainasta.

Pääministeri kehottaa Suomea liittymään Natoon.

– Jos liitytte Natoon, alueemme turvallisuus kohenee ja meistä tulee Natossa suurimpia ystäviänne. Natossa on jokaisen oma puolustus ja lisäksi kollektiivinen puolustus. Se ei tee teistä heikompia vaan vahvempia, hän sanoo lehden haastattelussa.

Uusimmat

Fingerpori

comic