Uutiset

Huhtasaarelta raju aloitus - EU on syyllinen lähes kaikkeen, päätösvalta saatava takaisin Suomeen

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari ei säästellyt EU-kritiikkiään ensimmäisessä linjapuheessaan Perussuomalaisten presidenttiehdokkaana. Hän ilmoitti haluavansa päätösvallan takaisin Brysselistä Suomeen.

-EU on vienyt meiltä rajavalvonnan ja oman valuutan. Kaiken lisäksi Suomi on nettomaksaja, joka kantaa muiden euromaiden taloussotkuja hartioillaan, Huhtasaari sanoi.

Hän lopettaisi pikimmiten vapaan liikkuvuuden Schengen-alueen ja palauttaisi rajavalvonnan. EU on Huhtasaaren mukaan täysin kyvytön estämään hallitsematonta muuttoliikettä. Suomen ei kannata Huhtasaaren mukaan käydä maahanmuutossa ja monikulttuurisuudessa läpi samaa erämaavaellusta kuin Ruotsin.

Huhtasaari valittiin Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi puoluevaltuuston kokouksessa tänään Helsingissä. Hänen mielestään presidentinvaalit on oikea paikka käydä keskustelua EU:n hyvistä puolista ja haitoista. Lännen Median kysymykseen Suomen EU-eron realistisuudesta Huhtasaari huomautti, että Britanniassa Nigel Faragelta meni 20 vuotta saada maa irti EU:sta.

Huhtasaari on ensimmäisissä presidentinvaalien kannatusmittauksissa jäänyt ehdokkaiden häntäpäähän. Se ei häntä masenna.

-Kisaan lähdetään aina voittamaan. Ei pidä katsoa muita ehdokkaita, vaan tehdä itse mahdollisimman hyvä työ.

Vaalien ennakkosuosikin, istuvan presidentin Sauli Niinistön Huhtasaari aikoo haastaa EU:n rahaliiton lisäksi turvallisuuteen liittyvillä asioilla.

Huhtasaari aikoo kampanjoida presidentiksi aktiivisesti sosiaalisessa mediassa sekä tehdä jalkatyötä kiertämällä maata.

Hän on Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja ja ensimmäisen kauden kansanedustaja Satakunnasta. 38-vuotias porilainen Huhtasaari on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, erityisopettaja ja uskonnon aineenopettaja.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään 28.tammikuuta. Mahdollinen toinen kierros on 11.helmikuuta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic