Uutiset

Huhtasaari: "EU on alkanut muistuttaa Neuvostoliittoa ja alkaa trollata verovaroilla EU-kriittisiä"

Perussuomalaisten Laura Huhtasaari (ps.) avasi presidentinvaalikampanjansa sunnuntaina ärhäkkäästi puolueelleen tutuilla teemoilla.

-EU on alkanut pahasti muistuttaa Neuvostoliittoa. Neuvostoliitossa oli ideologia, dogmi, jossa ei ollut muka mitään väärää. Eli, suu kiinni epäkohdista ja ”sosialismi” toimii.

-Vaihtakaa sosialismi sanan tilalle monikulttuurisuus. EU trollaa EU-kriittisiä kohtaan ja vielä ilmeisesti alkaa tehdä sitä meidän yhteisillä verovaroillamme. Ettei kukaan äänestäisi väärin, sillä EU ei pidä kansanäänestyksistä.

Kysyttäessä Huhtasaari sanoi perustavansa väitteet EU:n varojen käytöstä EU-kriittisiä ihmisiä ja puolueita vastaan Politico-lehden tietoihin.

-Siellä kerrotaan, että EU:lla on sisäisen raportin mukaan tällainen suunnitelma.

Suoralla kansanvaaleilla valitulla presidentillä on Huhtasaaren mukaan oikeus ja velvollisuus toimia suunnannäyttäjänä. Presidenttinä hän tarvittaessa puuttuisi päivänpolitiikkaan, vaikka presidentin viralliset toimivaltuudet eivät ulotu sisäpolitiikkaan.

-Presidenttinä käyttäisin sananvapautta eri tavalla kuin nykyinen presidenttimme. En tulisi puuttumaan puolueiden sisäisiin asioihin. En ainakaan rohkaisisi poliitikkoja tekemään lehmänkauppoja, en edes rehellisiä lehmänkauppoja.

Huhtasaari korosti olevansa huolissaan Suomen tulevaisuudesta ja vaati, että veroeurot käytetään ensisijaisesti suomalaisten sosiaaliturvan ja hyvinvoinnin turvaamiseen.

-On täysin edesvastuutonta, että nyt eläkkeellä olevien hyvinvointimme rakentajien lääkekorvauksista leikataan, jotta Kela, valtio ja kunnat pystyvät maksamaan laittomasti maassa olevien terveydenhuollon ja muun ylläpidon kustannukset.

-Nämä ovat niitä arvokysymyksiä, joissa presidentin on ärähdettävä eduskunnalle ja maan päättäjille.

Huhtasaari arvosteli myös EU:n ilmastopolitiikkaa, jonka taakanjakoa hän vaatisi presidenttinä uusiksi.

-Päästöjen taakanjaossa ei huomioitu lainkaan, että suomalaiset energia- ja teollisuuslaitokset ovat jo minimoineet päästönsä. Jos otamme liian suurta päästövähennystaakkaa Suomen harteille, Suomesta lähtee teollisuus.

”Suomen pysyteltävä suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella”

Huhtasaaren mukaan Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan päätehtävät ovat itsenäisyyden ja alueellisen koskemattomuuden takaaminen, poliittisen järjestelmän ja yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaaminen sekä ennen kaikkea kansalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden varmistaminen.

-Jos nykykehitys jatkuu, Suomesta tulee EU:n maakunta ilman mahdollisuutta oikeasti vaikuttaa kohtaloomme.

Maailman turvallisuuspoliittinen tilanne on Huhtasaaren mukaan vaarallisesti tulehtunut, kun Pohjois-Korea uhkaa ohjusuhittelullaan koko maailmanjärjestystä.

-Suomen on avoimesti ja määrätietoisesti tuettava kaikkia neuvotteluja, joissa suurvaltojen johdolla etsitään rauhanomaista ratkaisua sotilaallisen kriisin välttämiseksi.

-Olen jo aiemmin korostanut, että ulkopolitiikassa Suomen tulee pysyä suurvaltojen ristiriitojen ulkopuolella. Samalla meidän tulee säilyttää vahva kansallinen puolustuksemme, Huhtasaari sanoi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic