Uutiset

Huippukokous sulkee laajasti Helsingin keskustaa — Presidenttien saattueiden reitti selviää vasta viime hetkellä

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien huippukokous aiheuttaa merkittäviä poikkeusjärjestelyjä Helsingin keskustassa sunnuntaina ja erityisesti maanantaina.

Helsingin poliisin mukaan tiedossa ei ole vielä, mitä reittiä suurvaltojen johtajat Donald Trump ja Vladimir Putin saapuvat Helsinkiin. Tämän takia poliisilla ei ole tiedossa etukäteen tarkkaa tietoa siitä, minne kaikkialle liikkumista koskevat häiriöt yltävät.

-Saattueiden reitti varmistuu vasta viime hetkellä ja viimeistään sitten, kun saattue on perillä, kertoi vt. apulaispoliisipäällikkö Heikki Porola Helsingin poliisilaitokselta lauantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

-Kaupungissa on tällä hetkellä ilmoitettu 16 mielenosoitusta, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki järjestetään maanantaina. Tosin sunnuntain mielenosoitus on arvioiden mukaan suurin. Myös ja ne saattavat vaikuttaa reittivalintaan.

Varmaa on, että suurvaltojen johtajien kokous sulkee laajoja alueita ja lukuisia katuja Helsingin keskustasta.

Liikenteeltä suljettuna on muun muassa koko Presidentinlinnan ympäristö, Kauppatori, Eteläranta, Pohjoisesplanadi ja Finlandiatalon ympäristö. Kauppatorin ympäristössä ei pääse liikkumaan maanantaina edes jalan.

Häiriöt alkavat sunnuntaina ja kestävät maanantai-iltaan.

 

Helsingin poliisilaitos kuvailee turvajärjestelyjä huippukokouksen ympärillä mittaviksi. Helsingin poliisi on saanut apuja muilta poliisilaitoksilta ja viranomaisilta.

-Kaikista turvajärjestelyistä emme tietenkään voi kertoa. Poliisi pyrkii siihen, että huippukokous aiheuttaisi mahdollisimman vähän häiriötä normaaliin elämään, totesi vt. poliisipäällikkö Heikki Kopperoinen Helsingin poliisista.

Juttua päivitetty 14.7. klo 16.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic