Uutiset

Huipputapaaminen keskeytti myös pormestarin loman – Vapaavuori: Yllättävän paljon ollut käytännön asioita

Presidenttien Donald Trumpin ja Vladimir Putinin huipputapaaminen Helsingissä pisti uusiksi muiden muassa pormestari Jan Vapaavuoren lomasuunnitelmat. Kesälaitumille juuri päässyt pormestari palasi takaisin töihin.

-Kolme päivää ehdin olla lomalla. Yllättävän paljon on ollut käytännön asioita, ja viimeisen kahden viikon aikana on lähes joka päivä pidetty koordinointikokous, Vapaavuori kertoo Lännen Medialle huippukokouksen mediakeskuksessa Finlandia-talolla.

Vapaavuoren aika sunnuntaina ja maanantaina kuluu tiiviisti juuri Finlandia-talossa, jossa hän on luvannut olla kaupungin edustajana median käytettävissä. Virallista ohjelmaa kaupunki ei kokoukseen liittyen järjestä, vaan vastuu on tasavallan presidentin kanslialla ja ulkoministeriöllä.

-Tuemme totta kai poliisia laajasti muun muassa liikenne- ja turvallisuusjärjestelyissä. Samalla pyrimme pitämään huolen siitä, että kansalaisten elämä olisi mahdollisimman sujuvaa myös kokouksen aikana.

Tapaaminen tuo Suomeen muun muassa tuhansia toimittajia. Vapaavuori ei silti usko, että helsinkiläiset yritykset saisivat kokouksesta erityisen paljon taloudellista hyötyä.

-Meillä on joka kesä tätä kokousta isompia kongresseja, joista jää kaupunkiin tätä enemmän rahaa. Välilliset vaikutukset ovat kuitenkin isot. Ulkomainen media kirjoittaa kaupungista muitakin kuin kokousjuttuja.

Kokouspäiväksi on ennustettu helteistä säätä.

-Kukaan ei ainakaan pääse sanomaan, että Helsinki olisi pimeä ja kylmä kaupunki, Vapaavuori lohkaisee.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic