Uutiset

Humppilan Lasi

Kauppakeskus Humppilan Lasin yrittäjäyhdistyksen toiminnanjohtaja Reetta Koskinen arvostelee voimakkaasti Ely-keskuksen suunnitelmia kauppakeskuksen alueen liikennejärjestelyiksi 2-tiellä. Koskisen mukaan nykyisen kauppakeskuksen liittymän sulkeminen kakkostielle ja Porin suunnasta kakkostieltä kauppakeskukseen tulevan liikenteen ohjaaminen Forssan suuntaan useiden satojen metrien päähän suunnitellun kiertoliittymän ja alikulun kautta olisi paha isku kauppakeskuksen tulevaisuudelle.

-Hyvä, että liikenneoloja halutaan kehittää, muttei tällä tavalla, Koskinen sanoo.

Hänen mukaansa nykyisen liittymän sulkemisen sijaan pitäisi kauppakeskuksen liittymään kehittää nykyisellä paikallaan joko tekemällä siitä kiertoliittymä tai asentamalla liikennevalot. Myös Humppilan Yrittäjät ovat antaneet huhtikuun lopulla kannanoton lasitehtaan alueen liikennejärjestelyihin.

Humppilan kunnan tietoon yrittäjäyhdistyksen kanta tulee nyt varmasti tietoon, sillä huhtikuun kuntavaaleissa Koskinen pääsi ensi yrittämällä valtuustoon keskustan ehdokkaana neljäntenä ja nyt häntä esitetään myös kunnanhallitukseen jäseneksi.

Koskinen on selvästi innoissaan uudesta vaikutuskanavasta. Hänen mukaansa Humppilassa toimivien yrittäjien ja kunnan välistä yhteistyötä on kehitettävä ja vuoropuhelua syvennettävä. Hän toteaa uinumisen ajan olevan Humppilassa nyt ohitse.

Koskisen mukaan Humppilan Lasin kauppakeskus sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla ja sen tunnettavuus on pitänyt hyvin pintansa.

Koskinen on toiminut yrittäjäyhdistyksen toiminnanjohtajana vuodesta 2011, kun Iittala myi kiinteistön AR Capital oy:lle, jonka omistavat Reijo Ylipaasto ja Arto Peurala. Koskisen mukaan uudet omistajat ovat uudistaneet kiinteistöä. Tällä hetkellä lämmitys hoituu hakekattilan lämmöllä.

-Yhdessä yritämme löytyy hyviä juttuja kauppakeskuksen brändin parantamiseksi, Koskinen sanoo.

Kauppakeskus on pystynyt pitämään kiinni asiakasvirrasta tienvarsikeskusten joukossa. Kun heinäkuisin kauppakeskuksessa saattaa poiketa yli 60000 asiakasta, kävijämäärä lähes puolittuu tammi-helmikuussa sekä marraskuussa.

Koskinen sanoo markkinoinnin olevan keskeistä kauppakeskuksen tunnettavuuden kehittämisessä. Oman mausteensa tuovat myös erilaiset tapahtumat. Lauantaina kesäkuun 10. päivänä on vuorossa Startti kesään -tapahtuma. Ohjelmassa on niin takakonttikirppistä ja erilaista ohjelmaa lapsille ja nuorille mm. paikallisten bändien esiintyessä. Illalla on luvassa ulkotanssit, joita tahdittaa tanssiorkesteri Jari&Taika. Seuraavana päivänä Humppilassa on kunnan järjestämä Humppila-päivä.

Koskinen on ollut 20 vuotta yrittäjänä. Parturi-kampaamo Tukkapöllyn hän perusti jo asuessaan Espoossa, jonne hän ajoi aikansa töihin perheen löydettyä sopivan omakotitalon Humppilasta. Kauppakeskuksessa hän on ollut yrittäjänä kesästä 2003 lähtien. Nyt on edessä muutto suurempiin tiloihin, joita parhaillaan pannaan kuntoon. Uusien tilojen myötä Koskinen ottaisi vuokratuolille uuden tekijän. Tällä hetkellä Koskisen lisäksi yritys työllistää Janina Rämön. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic