Uutiset

Huoltoasema Harjunhovi tuhoutui palossa

Vain kahvio säästyi.

Kuhmoisissa tuhoutui varhain lauantaiaamuna pahoin vanha motelli-  ja huoltoasemarakennus Harjunhovi, kertoo pelastuslaitos. Nykyisin rakennuksessa on ollut pientä kahvilatoimintaa.

Motelli- ja ravintolaosa säästyi palossa, mutta huoltamon ja asuinosan sisältävä osa rakennuksesta paloi, kertoo päivystävä päällikkö Pauli Nurminen.

Noin 1  300 neliömetrin rakennuksesta tuhoutui kaksi kolmasosaa.

Huoltamon omistaja on vaihtunut vuodenvaihteessa, eikä kukaan asu tällä hetkellä rakennuksessa, Nurminen kertoo. Henkilövahinkoja ei ole ilmennyt, mutta Nurmisen mukaan niitä ei voida vielä täydellisesti sulkea pois, koska koko rakennusta ei ole raivattu.

–  Meidän onneksi polttosäiliöt oli tyhjennetty, eikä ollut polttoainetta mittavasti huoltamorakennuksessa, Nurminen sanoo.

Ravintola säästyi, mutta keittiö vaurioitui.

–  Keittiö on ilmeisesti vaurioitunut niin pahasti, että kahviotoiminta ei pääse lähipäivinä käynnistymään, Nurminen arvelee.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Palo oli kuitenkin alkuvaiheessa suurimmillaan korjaamohallin kohdalla.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta Pihlajakoskentiellä hieman ennen aamuviittä. Ilmoituksen palosta teki sivullinen.

Isompien liekkien sammuttamiseen meni noin pari tuntia, ja vielä aamuseitsemältä pelastustöissä oli vajaa 40 ihmistä. Paikallisten yksiköiden lisäksi yksiköitä oli Jyväskylästä, Jämsästä, Jämsänkoskelta sekä Pirkanmaan puolelta.

Pienien palopesäkkeiden sammuttaminen oli hieman ennen aamuyhdeksää vielä kesken.

Sammutus- ja raivaustöistä tulee pientä liikennehaittaa: toinen vanhan nelostien kaista oli aamuyhdeksän aikaan suljettu ja poliisi ohjaa liikennettä. Myös savua ja näköhaittaa oli yhä.

Uusimmat

Fingerpori

comic