Uutiset

Hurjaa kaahausta eri puolilla maata: alaikäinen ajoi Limingassa 190 kilometriä tunnissa

Poliisin valvonnassa jäi kiinni useita kuljettajia, jotka ajoivat ylinopeutta 80-90 kilometriä tunnissa.
Poliisin nopeusvalvonnassa jäi kiinni useita kuljettajia, jotka ajoivat hurjia ylinopeuksia. Kovimmat luvut tutkautti 17-vuotias. Kuva: Kimmo Penttinen
Poliisin nopeusvalvonnassa jäi kiinni useita kuljettajia, jotka ajoivat hurjia ylinopeuksia. Kovimmat luvut tutkautti 17-vuotias. Kuva: Kimmo Penttinen

Poliisin liikennevalvonnan haaviin on jäänyt eilisillan ja yön aikana hurjia ylinopeuksia ajaneita kuljettajia eri puolilla maata.

Suurin nopeus mitattiin lauantai-iltana Pohjois-Pohjanmaalla Limingassa, jossa kuljettajana oli alaikäinen henkilö. 17-vuotiaana poikkeusluvalla ajokortin saanut mies kaahasi enimmillään peräti 190 kilometriä tunnissa, kun alueella on sadan kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja hän joutui luovuttamaan ajokorttinsa poliisille.

155 kilometriä tunnissa, rajoitus 60

Nokialla nopeusvalvonnan tutka mittasi nopeudeksi 165 kilometriä tunnissa, kun poliisipartiota vastaan tuli tamperelaismiehen kuljettama henkilöauto. Alueella on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Ylöjärvellä henkilöautoilija kaahasi puolestaan 146 kilometriä tunnissa 80 kilometrin rajoitusalueella. Sastamalassa ylinopeuskuljettajalla oli nopeutta 135 kilometriä niin ikään kahdeksan kympin alueella.

Oulun Haukiputaalla hurjaan ylinopeuteen äityi 23-vuotias moottoripyöräilijä. Hän ajoi 155 kilometriä tunnissa tietyöalueella, jossa on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Vielä pohjoisempana, Kolarin ja Muonion välisellä valtatiellä, poliisi mittasi henkilöauton nopeudeksi 148 kilometriä tunnissa. Alueella on satasen nopeusrajoitus.

Poliisin mukaan hurjastelu oli erityisen vaarallista, koska alueella liikkuu runsaasti poroja.

 

Oikaisu: korjattu oikea nopeus Ylöjärven tapaukseen sekä lisätty ylinopeus Sastamalassa.

Uusimmat

Fingerpori

comic