Uutiset

Huuhkajien pelit siirtyivät maksukorttien ja nettipalveluiden taakse – vaikeuttaako se nosteen rakentamista?

Suomen ensimmäistä Kansojen liigan ottelua seurasi Tampereella lauantaina yli 10 000 katsojaa.

Kerrankin Suomen jalkapallomaajoukkue aloittaa jonkun karsintarupeaman lupauksia antavasti, mutta sitten penkkiurheilijoilla on uusi ongelma: ottelut eivät näy miltään tv-kanavalta ilmaiseksi.

Tämän henkisiä kommentteja on saanut lukea sosiaalisesta mediasta ja jalkapalloihmisten keskustelufoorumeilta verkosta.

Suomi aloitti Kansojen liigan kukistamalla kotikentällään lauantaina Unkarin. Tänään tiistaina Suomi kohtaa Turussa Viron.

Tähän asti Huuhkajien pelit ovat näkyneet Ylen kanavilla, mutta lähetysoikeuksia koskeva sopimus päättyi viime syksyn MM-karsintaotteluihin.

Nyt Suomen jalkapallomaajoukkueen pelien oikeudet ovat Viasat-kanavan emoyhtiö Nordic Entertaimen Groupin hallussa. Huuhkajien otteluita voi seurata maksullisten Viasat-kanavien ja Viaplay-palvelun lisäksi ilmaiselta Viafree-nettipalvelusta.

Viasat Finland ei kerro julkisuuteen, kuinka paljon lauantaisella Suomi–Unkari-ottelulla oli katsojia heidän jakelukanaviensa kautta. Lienee kuitenkin selvää, että määrä on huomattavasti pienempi kuin olisi ollut, jos peli olisi nähty entiseen tapaan Ylen kanavien kautta.

Palloliiton intresseissä on luonnollisesti pönkittää orastavaa nostetta, mutta kuinka paljon maksukortti- ja striimipalveluviidakko vaikeuttaa tätä työtä?

– Ihan ensiksi pitää sanoa, että tilanne ei ole meille mitenkään yllättävä. Tämä on ollut tiedossamme puolitoista vuotta, kun kaikki maat yhdessä sitoutuivat luovuttamaan neuvotteluoikeudet tv-sopimuksista UEFA:lle (Euroopan jalkapalloliitto). UEFA teki normaalit tarjouskierrokset ja valitsi Suomen osalta parhaan ratkaisun.

– Yhteistyö Viasatin kanssa on vielä alussa, joten vaikea sanoa, miten mikäkin asia vaikuttaa mihinkin. Se on kuitenkin käynyt selväksi, että Viasat on tosissaan mukana, tämä on heillekin iso investointi, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo..

Casagrande haluaa nähdä uudessa tilanteessa enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

– Hyvä asia on esimerkiksi se, että Viasat pystyy tarjoamaan katsojille koko kattauksen Week of Football -konseptin kautta. Itsekin katsoin eilen Italia–Portugali-ottelun.

Kansojen liigan kautta on tarjolla neljä paikkaa jalkapallon vuoden 2022 EM-lopputurnaukseen. Loput 20 kisapaikkaa menevät kymmenen varsinaisen EM-karsintalohkon kahdelle parhaalle maalle.

 

Korjaus 12.9. klo 12:39:

Korjattu Viasatin emoyhtiön nimi, alkuperäisessä uutisessa sen kerrottiin vihreellisesti olevan MTG.

 

Nämä urheilutapahtumat on näytettävä ilmaiseksi

1) Kesä- ja talviolympialaiset.

2) Miesten jalkapallon MM-lopputurnaus.

3) Miesten jalkapallon EM-lopputurnaus.

4) Miesten jääkiekon MM-kilpailut.

5) Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut.

6) Yleisurheilun MM-kilpailut.

7) Yleisurheilun EM-kilpailut.

Lähde: Valtioneuvoston asetus yhteiskunnallisesti merkittävistä urheilutapahtumista, jotka on televisioitava kaikille ilmaiseksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti