Uutiset

Huumerikosvyyhdissä lisää syytteitä, nyt myös tapon yrityksestä - 54:stä syytteessä olevasta 15 on vangittuna.

Poliisin jutun yhteydessä takavarikoimia huumeita. Kuva: Poliisi poliisi
Poliisin jutun yhteydessä takavarikoimia huumeita. Kuva: Poliisi

Kymmeniä kiloja huumeita Espanjasta Suomeen vyöryttäneelle huumekoplalle on luettu lisää syytteitä.

Tuoreimmat syytteet koskevat tapon yritystä, törkeää rahanpesua ja avunantoa törkeään huumausainerikokseen. Syyttäjän aiemmin ilmoittamat rikosnimikkeet olivat törkeä huumausaine-, dopingaine- ja rahanpesurikos.

Ennätyssuuressa huumevyyhdissä on nyt syytteessä 54 henkilöä, joista 15 on vangittuna. Organisaatio salakuljetti Suomeen neljän miljoonan euron arvosta kokaiinia, ekstaasia ja metamfetamiinia.

Helsingin käräjäoikeus aloittaa historiansa suurimman huumevyyhdin käsittelyn tammikuun lopulla.

Kaksi suomalaismiestä vyörytti Espanjasta Suomeen kymmeniä kiloja huumeita parissa vuodessa.

Helsingin käräjäoikeus kertoi viime viikolla, että syytteessä ovat muun muassa poliisia pitkään pakoillut ja Espanjasta syksyllä tavoitettu Cannonballin entinen johtaja Janne ”Nacci” Tranberg ja suomalainen liikemies Niko Ranta-aho.

Apunaan miehillä oli 4–5 henkilön ydinryhmiä, joiden poliisi epäilee hoitaneen laittomien aineiden maahantuonnin, varastoinnin ja levityksen Suomessa.

Poliisi alkoi tutkia juttua vuonna 2018 epäillessään, että Tampereelta käsin johdettiin laajaa huumeiden ja dopingaineiden salakuljetusta ja levittämistä. Alkuvuodesta 2019 poliisi aloitti myös toisen huumevyyhdin tutkinnan, joka linkittyi tutkinnan edetessä jo aiemmin aloitettuun tutkintaan.

Poliisi uskoo, että rikolliset toivat Suomeen yhteensä 15 kiloa kokaiinia, 100 000 ekstaasitablettia ja 30 kiloa jauhemaista ekstaasia, kaksi kiloa metamfetamiinia eli kristallia, 20 000 LSD-lappua, kaksi miljoonaa kappaletta muita huumepillereitä ja 60 kiloa hasista.

Uusimmat

Fingerpori

comic