Uutiset

"Ihmisten ei tarvitse jonottaa kylmässä ja toimia köyhyyden mannekiineina" – näin 20 000 kiloa hävikkiä muuttuu ruoka-avuksi

Joka viikko 5 000 ihmistä saa vatsansa täyteen, kun kauppojen, tukkujen ja tehtaiden lahjoitukset kuljetetaan nälkäisille kaupunkilaisille. Vierailimme Suomen ainoassa hävikkiruokaterminaalissa ja otimme selvää, mitä siellä tehdään.
Jaana Korpela ja Riko Laakso huolehtivat osaltaan siitä, että kauppojen ylijäämäruualle löytyy hyödyllistä käyttöä osana ruoka-apua.

Entisessä matkailuvaunutehtaassa Vantaan Koivukylässä käsitellään joka viikko noin 20 000 kilogramman verran hävikkiruokaa. Vapaaehtoiset, palkkatukityöllistetyt, määräaikaiset ja työkokeilijat pakkaavat tuotteet laatikoihin, jotka lastataan kahteen kylmäautoon ja yhteen pakettiautoon. Lopuksi ne jaetaan...

Joka viikko 5 000 ihmistä saa vatsansa täyteen, kun kauppojen, tukkujen ja tehtaiden lahjoitukset kuljetetaan nälkäisille kaupunkilaisille. Vierailimme Suomen ainoassa hävikkiruokaterminaalissa ja otimme selvää, mitä siellä tehdään.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Forssan seudun kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 3kk digiä 15 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic