Uutiset

Ilja Janitskin ehdokkaaksi Paavo Väyrysen tähtiliikkeeseen: "Mainettaan parempi mies, jota on kohdeltu kaltoin"

MV-lehden perustaja Ilja Janitskin kuvattiin kesäkuussa 2018 Helsingin käräjäoikeudessa. Syksyllä hänet tuomittiin ehdottomaan vankeuteen muun muassa törkeistä kunnianloukkauksista. Kuva: Silja Viitala

Vihapuheesta ja valeuutisista tunnetun MV-lehden perustaja ja lukuisista rikoksista syksyllä vankeustuomion saanut Ilja Janitskin on Paavo Väyrysen tähtiliikkeen ehdokas eduskuntavaaleissa.

Väyrynen tiedotti asiasta eduskunnassa tänään puoliltapäivin. Otsikkona oli ”Kumoamme vanhan vallan”.

Väyrysen mukaan Janitskin on mainettaan parempi mies. Häntä on vain kohdeltu kaltoin.

– Janitskinin suurin ”rikos” on se, että hän on rohjennut haastaa valtamedian ja sitä kautta ne yhteiskuntamme valtaapitävät, joita valtamedia tukee, Väyrynen totesi.

Hänen mielestään edustuksellinen kansanvalta ei toimi Suomessa. Siksi tähtiliike pyrkii kokoamaan yhteen suomalaisia, jotka haluavat vahvistaa Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta sekä muiden muassa hallittua maahanmuuttopolitiikkaa.

Paavo Väyrynen perusti tähtiliikkeen yhden miehen eduskuntaryhmän viime kesäkuussa palattuaan Euroopan parlamentista kesken vaalikauden. Ryhmän aikaisempi nimi oli Kansalaispuolueen eduskuntaryhmä.

Ilja Janitskin tuomittiin syksyllä 22 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muiden muassa törkeistä kunnianloukkauksista, salassapitorikoksista ja rahankeräysrikoksista sekä kiihottamisista kansanryhmää vastaan.

Ensikertalainen suorittaa vankeusrangaistuksesta vain puolet. Koska Janitskin vietti tutkintavankeudessa ja kotiarestissa lähes vuoden, hänen rangaistuksensa on käytännössä jo suoritettu.

Tuomiosta on valitettu hovioikeuteen.

Uusimmat

Fingerpori

comic