Uutiset

Ilkka Kanerva Etyjin terrorismin vastaiseen komiteaan – "Suomen ei kannata jättäytyä ulkopuolelle"

Kansanedustaja ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) parlamentaarisen yleiskokouksen kunniapuheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) on kutsuttu yleiskokouksen Minskin istunnossa perustaman terrorismin vastaisen komitean jäseneksi.

Kanervan nimitti komiteaan yleiskokouksen nykyinen puheenjohtaja, itävaltalainen Christina Muttonen.

-Suomen ei kannata jättäytyä keskustelujen ulkopuolelle. Valitettavasti mikään Euroopan kolkka ei tunnu olevan terrorismilta turvassa, kuten Turun tapahtumat osoittivat, Andorrasta puhelimitse tavoitettu Kanerva sanoo.

Terrorismin vastaisen komitean tehtävänä on muun muassa edistää parlamenttienvälistä vuoropuhelua, jotta Etyj-maat voisivat oppia toisiltaan parhaita käytäntöjä terrorisminvastaisessa työssä. Se pyrkii myös ennakoimaan, mihin suuntaan terrorismi Etyjin alueella tulevaisuudessa kehittyy sekä laatimaan ihmisoikeusnäkökulman huomioonottavia suosituksia terrorisminvastaisiin toimiin.

Kanerva huomauttaa, että kyse ei ole pelkästään terrorismin torjunnasta.

-Ääriliikkeet ovat luomassa Eurooppaan ilmapiiriä, jossa vastatoimetkin tulevat oikeutetuksi, mikä johtaa vastenmieliseen kierteeseen. Siksi Etyjin pitää ottaa aiempaa suurempaa roolia, hän sanoo.

Komitea perustettiin yleiskokouksen edellisessä täysistunnossa Valko-Venäjän Minskissä heinäkuussa. Yleiskokouksen syysistunto on parhaillaan koolla Andorrassa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic