Uutiset

Ilkka Kantola on kolmas virallinen ehdokas arkkipiispan vaaliin – Kansanedustajalla värikäs historia

Kansanedustaja Ilkka Kantola (sd.) on kolmas ehdokas, joka on virallistanut osallistumisensa arkkipiispan vaaliin.
Valitsijayhdistyksen asiakirjat toimitettiin tuomiokapituliin tänään iltapäivällä, kertoi Kantola Lännen Medialle perjantaina.
Tällä hetkellä arkkipiispan vaaliin ovat Turun arkkihiippakunnan mukaan virallisesti ilmoittautuneet Ilkka Kantola, rovasti ja teologian tohtori Heli Inkinen sekä Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström.
Lisäksi Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma on julkisesti kertonut osallistuvansa arkkipiispan vaaliin. Hän ei ole vielä virallistanut ehdokkuuttaan.
Kantolalla värikäs tausta
Tällä hetkellä Ilkka Kantola on oppositiopuolue sdp:n kansanedustaja. Hän on ollut kansanedustaja vuodesta 2007 ja toiminut myös puolueen varapuheenjohtajana.
Kantola vihittiin papiksi 1985. Hän on toiminut Turun arkkihiippakunnan toisena piispana vuosina 1998–2005. Hän joutui eroamaan piispan tehtävistä avioliiton ulkopuolisen suhteen takia.
Kantola kannattaa nopeita päätöksiä samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseksi avioliittoon kirkossa.
Toivon, että kirkolliskokous mahdollisimman nopealla aikataululla toteaisi, että avioliittoon aikovien oleminen samaa sukupuolta ei ole este kirkolliselle avioliittoon vihkimiselle, hän toteaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti