Uutiset

Ilmarinen aloittaa yt-neuvottelut – kymmeniä työpaikkoja vaakalaudalla

Työeläkevakuutusyhtiö organisoi toimintojaan uusiksi.
Kuva: Ilmarinen
Kuva: Ilmarinen

Kohtalaisen hyvän osavuosituloksen julkaissut työeläkevakuutusyhtiö Ilmarinen aloittaa yt-neuvottelut. Yhtiö tiedotti asiasta perjantaiaamuna otsikolla ”Ilmarinen uudistaa vakuutus- ja eläketoimintoja”.

Uudelleenorganisointi koskee yhteensä runsasta 200 henkilöä vakuutusten ja eläkepalvelujen linjalla sekä kuntoutuspalveluosastolla.

Tiedotteen mukaan suunnitelmana on organisoida toimintoja ja tehtäviä uudelleen ”sujuvampien ja tehokkaampien palveluprosessien ja parhaan asiakaskokemuksen varmistamiseksi”.

Tavoitteena on myös tehostaa toimintaa ja sopeuttaa henkilöstön määrää vastaamaan liiketoiminnan digitalisoitumista sekä asiakaskäyttäytymisen muutosta.

– Huolehdimme asiakkaidemme eläketurvasta vastuullisesti, mikä tarkoittaa meille sitä, että haluamme koko ajan parantaa toimintaamme ja hoitaa perustehtäväämme mahdollisimman asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti, toteaa Ilmarisen vakuutus- ja eläkejohtaja Tiina Nurmi tiedotteessa

– Palvelujen digitalisointi mahdollistaa entistä sujuvamman asioinnin. Henkilöstölle se tarkoittaa uudenlaisia osaamisvaatimuksia, ja valitettavasti myös tehtävien vähentymistä.

Henkilöstövaikutukset tarkentuvat neuvotteluprosessin edetessä. Alustavan arvion mukaan enintään noin 45 tehtävää voi päättyä tai muuttua olennaisesti. Henkilöstölle pyritään mahdollisuuksien mukaan löytämään myös vaihtoehtoisia työtehtäviä Ilmarisesta tai sen ulkopuolelta.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat 10. marraskuuta. Niiden vähimmäiskesto on kuusi viikkoa neuvotteluesityksen antamisesta.

Uusimmat

Fingerpori

comic