Uutiset

Ilmasto, koulutus ja suvaitsevaisuus nousivat esiin vihreiden puheenjohtajan vaalistarttipuheessa: "Olemme hyviä vastauksia velkaa"

Vihreiden kampanja-avauksessa Haavisto pumppasi uskoa vihreiden ehdokkaisiin kampanjan avauspuheillaan.
Kansanedustajat Pekka Haavisto ja Krista Mikkonen tervehtivät vihreiden kampanja-avauksessa Helsingissä lauantaina juuri ennen Haaviston puhetta iltapäivällä.

Ilmasto, koulutus ja tasa-arvo.

Nämä teemat toistuivat vihreiden puheenjohtajan Pekka Haavisto puolueen kampanja-avaustilaisuudessa pitämässä puheessa Helsingissä lauantaina.

Vihreiden kampanja-avaus oli ennen kaikkea puolueen tuleville ehdokkaille tarkoitettu tilaisuus, ja Haavisto kohdistikin puheensa tulevalle kampanjaväelle.

Odotetusti Haavisto nosti esiin 200-päiselle yleisölle ympäristöteemat ja ilmastonmuutoksen hillitsemisen.

– Meillä on uusi hieno nuoriso, joka on ottanut ilmasto-asiat omakseen. Nuoret potevat ilmastoahdistusta.

– Olemme hyviä vastauksia velkaa näille nuorille, sanoi Haavisto.

Suoraan Educa-messuilta

Suoraan Educa-messujen vaaliväittelystä tilaisuuteen saapunut Haavisto sanoi myös toivovansa, että vaaleista tulisivat myös koulutusvaalit.

Suurimmat aplodit Haavisto sai puolen tunnin puheensa aikana kuitenkin puhuessaan suvaitsevaisuudesta. Hän puhui rasismia vastaan ja sitä, että kenenkään maahanmuuttajan ei pitäisi kokea syrjintää.

– Vihreät eivät puhu pienemmän Suomesta, hän sanoi.

Neljänneksi suosituin

Vihreiden kampanja-avaus pidettiin keskellä puolueen vahvinta kannatusaluetta, Helsingin Vallilassa.

Vihreät onkin toistaiseksi toipunut syksyn kannatusalhostaan, ja puolue pyrkii yhä suurempaan asemaan. Tämä vaatisi kuitenkin suosion kasvua erityisesti keskisuurissa kaupungeissa.

Sen jälkeen, kun Touko Aallon väistymisen jälkeen puolueen puheenjohtajaksi nousi Haavisto, on vihreiden kannatus ollut hienoisessa nousussa.

Helsingin Sanomien tammikuun puolessavälissä julkaisemassa puoluekannatusmittauksessa puolueen kannatukseksi mitattiin 12,9 prosenttia tehden vihreistä neljänneksi suosituimman puolueen Sdp:n, kokoomuksen ja keskustan jälkeen.

Haaviston kannatus on kuitenkin puoluettaan suurempi: Lännen Media uutisoi tammikuun alussa (5.1.), että Haavisto oli suomalaisten suosikki pääministeriksi.

Haaviston nykyinen toimikausi puolueen johdossa on kuitenkin lyhyt. Vihreät on päättänyt, että puolue valitsee uuden puheenjohtajan vaalien jälkeen kesällä pidettävässä puoluekokouksessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic