Uutiset

Ilmastomielenosoitukset jatkuvat Lontoossa – poliisi pidättänyt yli 500 mielenosoittajaa

Extinction Rebellion -ryhmän aloittamat rauhanomaiset mielenosoitukset jatkuvat Lontoossa jo viidettä päivää.
Mielenosoittajat ovat vallanneet muun muassa Lontoon Oxfords Circusin. Kuva: ANDY RAIN
Mielenosoittajat ovat vallanneet muun muassa Lontoon Oxfords Circusin. Kuva: ANDY RAIN

Ilmastomielenosoitukset jatkuvat Lontoossa jo viidettä päivää. Extinction Rebellion -ryhmän organisoimissa mielenilmauksissa tuhannet ihmiset ovat vallanneet neljä aluetta Lontoon keskustassa.

Poliisi on pidättänyt perjantai-iltaan mennessä BBC:n mukaan yli 500 mielenosoittajaa. Pidätyksistä huolimatta mielenosoitus on sujunut rauhallisesti.

Extinction Rebellion -ryhmä kannustaa ihmisiä rauhanomaiseen kansalaistottelemattomuuteen. Ryhmä muun muassa yrittää painostaa Britannian hallitusta tekemään saarivaltiosta hiilineutraalin vuoteen 2025 mennessä.

Nuoret mielenosoittajat järjestivät The Guardianin mukaan mielenilmauksen perjantaina myös Heathrow’n lentokentälle johtavalla tiellä. Nuoret lauloivat lauluja ja pitivät kylttiä, jossa luki ”olemmeko viimeinen sukupolvi?”.

Poliisi esti mielenosoittajia tukkimasta lentokentälle johtavaa tietä.

Poliisi: emme ole kohdanneet vastaavaa

Näyttelijä Emma Thompson liittyi perjantaina Lontoon mielenosoituksiin.

– Olemme täällä pienellä järjen saarella ja olen niin onnellinen voidessani liittyä teihin ja liittää ääneni nuorille, jotka ovat innoittaneet aivan uutta liikettä, Thompson kertoi.

Suur-Lontoon poliisin edustajan Ken Marshin mukaan poliisi on joutunut Lontoon ilmastomielenosoituksissa vaikeaan tilanteeseen, koska he eivät ole ennen kohdanneet vastaavanlaista mielenosoitusta.

– He [poliisit] käsittelevät erittäin passiivisia ihmisiä, todennäköisesti hyvin mukavia ihmisiä, jotka eivät halua vastakkainasettelua poliisin tai kenenkään muunkaan kanssa, mutta he rikkovat lakia, Marsh sanoi BBC:lle.

Ympäristöaktivistit ovat osoittaneet mieltään myös Ranskassa, jossa he estivät työntekijöiltä pääsyn Societe Generale -pankin ja öljy-yhtiö Totalin pääkonttoreihin la Défense -bisnesalueella. Aktivistit vaativat maailman päättäjiä toimimaan ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi, kertoo Le Monde.

Uusimmat

Fingerpori

comic