Lounais-Häme Uutiset

Ilmatieteen laitos varoittaa: Jalkakäytävät erittäin liukkaita eteläisessä ja lounaisessa Suomessa — Uudenvuodenpäivää uhkaa pohjoismyrsky

Ilmatieteen laitos varoittaa vesisateen liukastamista jalkakäytävistä.
Kuvituskuva: Jukka Vuokola

Ilmatieteenlaitos varoittaa liukkaista jalkakäytävistä ja huonosta ajokelistä vuoden 2018 viimeisinä päivinä.

Vuodenvaihdetta vietetään näillä näkymin sateisessa ja tuulisessa säässä. Kova tuuli saattaa haitata rakettien lähettämistä etenkin maan eteläisissä osissa ja keskiosissa. Uudenvuodenpäivä kuluu suuressa osassa maata samoissa merkeissä, lisäksi merialueita ja rannikkoa uhkaa myrsky.

Tänään lauantaina jalkakäytävät ovat etenkin päiväsaikaan erittäin liukkaita Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Ilmatieteenlaitoksen mukaan syynä on jäisten kulkuväylien päälle tihkuttava vesisade.

– Kevyen liikenteen väylät laaja-alaisesti erittäin liukkaita. Liukastumisriski huomattava, varoituksessa sanotaan.

Riski liukastumiseen eteläisessä Suomessa vähenee iltaa kohti, kun lämpötila laskee lähelle nollaa.

Pohjoisosaan maata ennustetaan lauantaiksi lumisadetta, mikä huonontaa paikoin ajokeliä. Surkea ajokeli saattaa vaivata Pohjois-Savoa, Pohjois-Karjalaa, Pohjois-Pohjanmaata, Kainuuta ja lappia.

 

Lue myösVoimakas matalapaine tulossa uudenvuodenaattona – luvassa tuulinen, sateinen ja kylmä sää

 

Sunnuntaista Ilmatieteen laitos ennustaa kelien puolesta leppoisaa päivää. Uudenvuodenaaton iltana Suomen saavuttaa näillä näkymin voimakas matalapaine mukanaan lumisadetta ja kovaa tuulta.

Lumisateen mahdollisuus uudenvuodenaaton iltana on noin 30 prosenttia, kertoo Ilmatieteen laitos.

Uudenvuodenpäivälle ennustetaan pohjoismyrskyä. Tuulivaroitus koskee tuolloin kaikkia maan läntisiä merialueita. Tuulen nopeus nousee vaarallisen korkeaksi, noin 21 metriin sekunnissa.

Ajokeli on vuoden 2019 ensimmäisenä päivänä huono suuressa osassa maata Lappia lukuun ottamatta.

Selkämerellä, Merenkurkussa ja Perämerellä tuuli saattaa nostaa yli nelimetrisiä aaltoja. Tämä voi aiheuttaa vaikeuksia ja vaaratilanteita meriliikenteelle.

Uusimmat

Fingerpori

comic