Uutiset

Ilmavoimien komentajaa Sampo Eskelistä ei pidätetä virasta Lemmenjoen tapahtumien vuoksi

Eskelisen kausi ilmavoimien komentajana päättyy maaliskuun lopulla. Ministeriön mukaan Eskelinen on virkasuhteensa lopun ajan lomalla.
lmavoimien komentajaa Kuva: Mikko Pulliainen

Ilmavoimien komentajaa Sampo Eskelistä ei pidätetä virasta, kertoo puolustusministeriö. Eskelistä on kuultu niin sanotussa Lemmenjoki-tapauksesta maanantaina 28. tammikuuta.

– Kuulemisen perusteella puolustusministeriö on päätynyt siihen, että virasta pidättämistä ei uusista olosuhteista johtuen edellytetä, ministeriöstä kerrotaan.

Eskelisen kausi Ilmanvoimien komentajana päättyy maaliskuun lopulla.

Eskelisen kuuleminen liittyi häntä vastaan nostettuun syytteeseen Lemmenjoki-tapauksessa ja hänen rooliinsa tapauksen tutkinnan osalta.

Syyskuussa 2017 Lemmenjoella pidettiin harjoitus, jossa eversti Markus Päiviön epäiltiin kohdelleen harjoituksessa mukana olleita ihmisiä epäasiallisesti.

Päiviö on saanut harjoitukseen liittyen syytteet esimiesaseman väärinkäyttämisestä, palvelusrikoksesta ja kunnianloukkauksesta.

Eskelisen kohdalla syntyi epäilys siitä, että hän oli laiminlyönyt Päiviön toimintaan liittyvän esitutkinnan, jota ei tehty viivytyksettä.

Valtakunnansyyttäjävirasto on ilmoittanut, että Eskelistä vastaan on nostettu äskettäin syyte palvelusrikoksesta tai vaihtoehtoisesti tuottamuksellisesta palvelusrikoksesta.

Puolustusministeriö kuuli Eskelistä henkilökohtaisesti asiasta.

– Ministeriö suhtautuu Eskeliseen kohdistuvaan rikosepäilyyn vakavasti, mutta ei edellytä Eskelisen pidättämistä virasta jäljellä olevien parin kuukauden ajaksi. Eskelinen on virkasuhteensa lopun ajan lomalla, ministeriö toistaa perjantaina julkaisemassa tiedotteessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic