Uutiset

Sitra oikaisee: Sitran hallitus ei ole tehnyt päätöstä esityksestään uudeksi yliasiamieheksi

Ilta-Sanomien mukaan Sitran hallitus on päättänyt esittää Jyrki Kataista Sitran yliasiamieheksi. Kokoomuslainen Katainen on EU-komission varapuheenjohtaja. Kuva: STEPHANIE LECOCQ
Ilta-Sanomien mukaan Sitran hallitus on päättänyt esittää Jyrki Kataista Sitran yliasiamieheksi. Kokoomuslainen Katainen on EU-komission varapuheenjohtaja. Kuva: STEPHANIE LECOCQ

Sitra oikaisee, että sen hallitus ei ole tehnyt esitystä seuraavasta yliasiamiehestä.

– Toisin kuin julkisuudessa on kerrottu, Sitran hallitus ei ole tehnyt päätöstä esityksestään Sitran yliasiamieheksi, Sitra kirjoittaa tiedotteessaan.

– Sitran yliasiamiehen valintaprosessi etenee niin, että Sitran hallitus tekee esityksen hallintoneuvostolle, joka tekee päätöksen nimityksestä, Sitran hallituksen puheenjohtaja Martti Hetemäki kertoo tiedotteessa.

Ilta-Sanomat uutisoi perjantaiaamuna, että EU-komission varapuheenjohtaja ja entinen pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on nousemassa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran johtoon.

Lehden mukaan Sitran hallitus on päättänyt esittää Kataista Sitran yliasiamieheksi. Lopullisen päätöksen tekee syyskuussa Sitran hallintoneuvosto.

Ilta-Sanomien mukaan myös maan hallitusta on informoitu tulevasta nimityksestä, eikä sillä ole ollut asiaan huomauttamista.

 

Sitran yliasiamiehen paikka vapautuu vuodenvaihteessa, kun Mikko Kosonen jää eläkkeelle.

 

Sitra tiedottaa nyt, että tavoitteena on saada valintaprosessi valmiiksi syyskuussa.

– Sitran hallitus ei ole tehnyt vielä päätöstä esityksestään, Hetemäki vielä täsmentää.

Uuden yliasiamiehen toimikausi alkaa 1.1.2020. Tehtävää haki määräaikaan mennessä 51 henkilöä. Tehtävä on määräaikainen ja kestää viisi vuotta.

Oikaisu 23.8.2019 klo 12.15: Uutinen on päivitetty kauttaaltaan. Alkuperäinen uutinen kertoi Ilta-Sanomien uutisen perusteella, että Sitra olisi tehnyt esityksen uudesta yliasiamiehestä.

Uusimmat

Fingerpori

comic