Uutiset

Imatran kolmoissurmasta syytetty käytti isänsä kivääriä – Aseella oli muistoesinelupa

Imatran kolmoissurmasta syytetty 24-vuotias Jori Juhani Lasonen käytti isänsä omistamaa kivääriä, selviää esitutkintapöytäkirjasta.

Esitutkinnassa selvisi, että Lasonen oli ollut 3. joulukuuta yksin kotona, ottanut autotallissa olleesta asekaapista kiväärin ja virittänyt sen viidellä patruunalla ampumavalmiiksi. Aseella oli muistoesinelupa. Kiväärin luvattomasta haltuunotosta on laadittu erillinen rikosilmoitus ampuma-aserikoksesta.

Esitutkinnassa ei saatu varmuutta siitä, oliko asekaappi ollut auki vai lukittuna tapahtumahetkellä.

Lasosen isän mahdollisesta syyllistymisestä ampuma-aserikokseen aseidensa säilyttämisessä on aloitettu erillinen esitukinta. Hän on sittemmin luovuttanut kaikki aseensa, mukaan lukien kiväärin, valtiolle ampuma-aselain mukaisesti.

Lasonen oli esitutkintapöytäkirjan mukaan laittanut ladatun kiväärin autonsa takakontiin ja lähtenyt kotoa autollaan vähän ennen puoltayötä. Hän oli ajanut autolla suoraan Imatrankoskelle, Koskenpartaan kävelykadulle, ja ampunut siellä sattumalta kohtaamansa ja entuudestaan Lasoselle tuntemattomat kolme naista. Kivääri takavarikoitiin tapahtumapaikalta Lasosen henkilöauton takakontista.

Ampumatapahtuma tallentui kokonaisuudessaan kahdelle valvontakameralle, jotka sijaitsivat vastakkaisilla puolilla tapahtumapaikkaa Koskenpartaan kävelykadulla. Lasosen ampumat laukaukset osuivat kerralla useampaan uhriin. Viidestä laukauksesta yksi osui maahan.

Ampumisessa kuolivat Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen ja paikallislehti Uutisvuoksen toimittajat Anne Vihavainen ja Katri Ikävalko.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic