Uutiset

Indonesian rannikolta löytyi kuollut kaskelottivalas, jonka sisuksissa oli lähes kuuden kilon edestä muoviroinaa

Lähes kymmenmetrisen eläimen sisuksissa oli muun muassa sandaaleja, muovikuppeja ja -kasseja.
Arkistokuva kaskelotista, joka löytyi kuolleena Indonesian rannikolta vuosi sitten. Maanantaina Indonesiasta löytyi samanlainen valas, jonka sisuksissa oli kuuden kilon edestä muovijätettä.

Indonesian Kapota Islandilla sijaitsevasta luonnonpuistosta löytyi kuollut kaskelotti, jonka vatsassa oli lähes kuusi kiloa muovijätettä, kertoivat puiston virkailijat uutistoimisto Reutersin mukaan.

9,5 metriä pitkä valas löytyi Wakatobin kansallispuiston vesistä. Sen kuolinsyy ei ollut tiedossa, mutta sen vatsasta löydettiin muovipulloja, 115 muovista kuppia, muovipusseja ja sandaaleja, lähes kuuden kilon edestä muoviroinaa.

Sulawesistä kaakkoon sijaitseva Wakatobin kansallispuisto on sukeltajien suosima kohde, jossa on paljon erilaisia merieläimiä, myös valaita.

Indonesia toiseksi pahin roskaaja

Kesäkuussa Thaimaasta löytyi kuollut pallopäävalas, jonka vatsassa oli 80 erilaista muoviroskaa. Eläin nousi suuremmaksi uutiseksi ulkomailla kuin paikallisissa medioissa.

Vuonna 2015 tehty ympäristöraportti osoitti, että viisi aasialaista maata ovat vastuussa 60 prosentista kaikesta mereen päätyvästä muovijätteestä. Indonesian lisäksi Kiina, Filippiinit, Vietnam ja Thaimaa lisäävät merten muovikuormaa.

Raportissa arvioitiin 192 rannikolla sijaitsevan maan muoviroskaamista. Pahin saastuttaja oli Kiina, jonka jälkeen tuli Indonesia. Indonesia on sitoutunut investoimaan miljardi dollaria vuodessa, joka käytetään mereen päätyvän muovikuorman pienentämiseen. Maa lupaa vähentää jätettä 70 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

Suurin hammasvalas

Wakatobin kansallispuisto suunnitteli hautaavansa kaskelotin tiistaina. Osia siitä päätyy paikallisen merentutkimuslaitoksen käyttöön.

Kaskelotti on suurin hammasvalas. Koiraat kasvavat noin 15-metrisiksi.

Noin 65-vuotiaiksi elävät kaskelotit ovat kaikkein syvimmälle sukeltavia nisäkkäitä. Koska eläin voi pidättää henkeään jopa kaksi tuntia, se voi sukeltaa 2 –3 kilometrin syvyyteen, kertoo WWF. LM-FL

Uusimmat

Fingerpori

comic