Uutiset

Indonesiassa iskujen suunnittelijalle halutaan kuolemantuomio

Aman Abdurrahmanin uskotaan suunnitelleen itsemurhaiskuja vankisellistään käsin ja perustaneen militanttileirin.

Indonesiassa syyttäjät ajavat kuolemantuomiota radikaalille muslimisaarnaajalle Aman Abdurrahmanille.

Abdurrahmania vastaan on käynnissä oikeudenkäynti, jossa häntä syytetään iskusarjan suunnittelusta vankilasta käsin.

Häntä syytetään esimerkiksi tammikuun 2016 iskusta, jossa neljä hyökkääjää tappoi itsemurhaiskussa neljä ihmistä Jakartan keskustassa.

Syyttäjä Anita Dewayani kertoi oikeudelle Jakartassa perjantaina, että Indonesian terrorismi-lakien mukaan syytetylle, jos hänet todetaan syylliseksi, pitäisi langettaa kuolemantuomio.

Syyttäjät ovat yhdistäneet hänet iskusuunnitelmaan, jossa tarkoitus oli hyökätä ”Pariisin tavoin” ulkomaalaisia vastaan.

Syyttäjien mukaan Abdurrahman suunnitteli myös kolme poliisia tappaneen itsemurhaiskun linja-autoasemalla Jakartassa viime vuonna. Lisäksi hän oli mukana suunnittelemassa kirkkoiskua Samarindassa Borneon saarella viime vuonna. Iskussa haavoittui neljä lasta.

Abdurrahmanin puolustusasianajaja Asrudin sanoi oikeudelle perjantaina, ettei ole todisteita, jotka yhdistäisivät syytetyn iskuihin.

– Hän (Abdurrahman) uskoi kalifaatin perustamiseen, mutta hän ei koskaan ehdottanut pommittamista, Asrudin sanoi.

Hänen mukaansa Abdurrahman puhui jihadin toteuttamisesta ainoastaan Syyriassa.

Poliisi pidätti Abdurrahmanin uudestaan viime vuonna. Sitä ennen hän oli istunut vankilassa tuomionsa, jonka oli saanut militanttien harjoitusleirin perustamisesta Indonesian maakunnassa Acehissa.

Indonesian viranomaisten mukaan Abdurrahman on indonesialaisen Jamaah Ansharut Daulah (JAD) militanttiryhmän ideologinen johtaja. JAD:illa on yhteyksiä äärijärjestö Islamilaiseen valtioon.

Yhdysvallat pitää JAD:ia terroristijärjestönä. Tällä viikolla Surabayassa tehtiin itsemurhaiskuja kirkkoihin ja poliisiasemalla. Iskuissa kuoli arviolta 30 ihmistä, mukaan lukien 13 itsemurhaiskijää. Poliisi syyttää iskuista JAD:ia.

Indonesiassa asuu eniten muslimeita maailmassa. Maa on neljänneksi runsasväkisin maailmassa.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic