Uutiset

Intian liikkumiskieltoa jatketaan ainakin toukokuun alkuun

Väkiluvultaan maailman toiseksi suurin valtio Intia on päättänyt jatkaa liikkumiskieltoa ainakin toukokuun 3. päivään asti. Kuva: EPA

Väkiluvultaan maailman toiseksi suurin valtio Intia on päättänyt jatkaa liikkumiskieltoa ainakin toukokuun 3. päivään asti. Asiasta kertoo Intian pääministeri Narendra Modi.

Intian 1,3 miljardia asukasta määrättiin pysymään kotonaan 25. maaliskuuta alkaen. Liikkumiskiellon oli alun perin määrä päättyä tänään illalla paikallista aikaa.

– Taloudellisesta näkökulmasta olemme maksaneet kovan hinnan, mutta intialaisten henki on paljon arvokkaampi, Modi perusteli ratkaisua jatkaa jo kolme viikkoa kestänyttä kieltoa.

339 kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin

Intia on toistaiseksi onnistunut välttämään epidemian suhteellisen hyvin, sillä maassa on varmistettu noin 10  000 koronavirustartuntaa.

Viruksen aiheuttamaan tautiin on viranomaisten mukaan kuollut 339 ihmistä.

Samaan aikaan Intiassa on suuri huoli, että suurkaupungeissa tartunnat ja niiden aiheuttamat kuolemat saattavat lähteä rajuun nousuun. Se taas saattaisi vaurioittaa pahasti Intian hataraa terveydenhuoltojärjestelmää.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan Intiassa ei ole tehty riittävästi koronavirustestejä ja siksi todelliset tartuntaluvut olisivat paljon suuremmat.

Useat Intian osavaltiot, mm. Tamil Nadu, Odisha ja Maharashtra ovat jo aiemmin kertoneet liikkumiskieltojen jatkamisesta. Maharashtrassa sijaitsevassa suurkaupunki Mumbaissa on toistaiseksi todettu eniten koronavirustartuntoja Intiassa.

Uusimmat

Fingerpori

comic