Uutiset

Iran teki ohjuskokeen, samoin Pohjois-Korea – Trump kehui jälleen hyvää suhdettaan Kim Jong Uniin

Tarkempia tietoja Iranin ohjuksen tyypistä ei ole kerrottu. Pohjois-Korea laukaisi kaksi ohjusta Japaninmereen, ja ohjusten lentorata ylsi korkeammalle kuin kertaakaan tänä vuonna.
Eteläkorealaiset katsoivat taas lauantaina uutislähetystä pohjoisen naapurinsa ohjuslaukaisuista. Kuva: JEON HEON-KYUN
Eteläkorealaiset katsoivat taas lauantaina uutislähetystä pohjoisen naapurinsa ohjuslaukaisuista. Kuva: JEON HEON-KYUN

Iran on tehnyt perjantaina onnistuneen ohjuskokeen, kertoo uutisoimisto Reutersin lainaama iranilainen Tasnim-uutistoimisto.

Asian julkisti Iranin vallankumouskaartin komentaja Hossein Salami.

– Maamme on aina valmis testaamaan erilaisia puolustukseen liittyviä järjestelmiä, ja puolustusvoimamme kasvaa koko ajan, Salami totesi.

– Eilen oli yksi tällainen päivä.

Tarkempaa tietoa ohjuksen tyypistä tai kokeen yksityiskohdista ei annettu.

Pohjois-Korea laukaisi kaksi ohjusta

Ohjuskokeita on tehty jälleen myös Kaakkois-Aasiassa.

Etelä.Korean sotilaslähteiden mukaan Pohjois-Korea laukaisi kaksi lyhyen matkan ohjusta mereen maansa itäpuolelle.

Aiemmin tässä kuussa Pohjois-Korea laukaisi ohjuksia vastalauseena Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean yhteisille sotaharjoituksille. Nyt harjoitukset ovat kuitenkin jo ohi.

Tämä on Etelä-Korean mukaan ”vakava huolenaihe” ja maa kehotti pohjoisnaapuriaan olemaan lisäämättä sotilaallisia jännitteitä alueella.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump puolestaan toisti jälleen kerran, että hänellä on Pohjois-Korean johtajaan Kim Jong Uniin erittäin hyvät suhteet.

Lento ylsi korkeammalle kuin aiemmat ohjukset

Pohois-Korean tuorein ohjuskoe aiheutti voimakkaita vastalauseita myös Japanissa.

Puolustusministeri Takeshi Iwayan mukaan koe oli selvä rikkomus YK:n päätöslauselmaa vastaan ja ettei tapausta voi jättää huomioimatta. Hän vahvisti kuitenkin, että ohjukset putosivat mereen Japanin vesien ulkopuolelle.

Ohjukset lensivät noin 380 kilometrin matkan Pohjois-Korean Sondokin sotilastukikohdan liepeiltä Japaninmereen. Etelä-Korean mukaan ohjukset nousivat noin 97 kilometrin korkeuteen, eli korkeammalle kuin aiemmat yhdeksän tänä vuonna laukaistua ohjusta.

Uusimmat

Fingerpori

comic