Uutiset

Irma iskee Floridaan sunnuntain aikana – meteorologi pitää peräkkäisiä hurrikaaneja tyypillisinä

Irma kylvää tuhoa Karibialla edelleen viidennen eli voimakkaimman luokan hurrikaanina. Hirmumyrsky on pyyhkäissyt Haitin yli ja suuntaa nyt kohti Kuubaa, Bahamaa ja Floridan niemimaata.

-Irma on Haitin pohjoispuolella ja osuu Floridaan sunnuntain aikana arvioiden mukaan neljännen tai viidennen asteen hurrikaanina eli hyvin voimakkaana, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso kertoo.

Viidennen asteen hurrikaanissa tuuli puhaltaa yli 70 metriä sekunnissa. Irman vanavedessä kulkee Jose-myrsky, joka on yltynyt kolmannen asteen hurrikaaniksi.

Hurrikaani Irma on uutiskanava CNN:n mukaan aiheuttanut mittavia tuhoja muun muassa Barbudassa, ja kymmenen ihmisen tiedetään menehtyneen. Floridaan on julistettu hätätila, ja ihmisiä evakuoidaan hurrikaanin tieltä.

Elokuun lopulla neljännen asteen hurrikaani Harvey riepotteli Karibiaa ja Yhdysvaltojen rannikkoa, erityisesti Texasin osavaltiota. Voimakkaat hurrikaanit ovat normaaleja tähän aikaan vuodesta.

-Tähän aikaan hurrikaanikautta on tyypillistä, että hurrikaaneja tulee monta peräkkäin, Laakso sanoo.

Atlantin ennätyksellisin hurrikaanikausi myrskysi vuonna 2005, jolloin alueella mitattiin jopa neljä viidennen luokan hurrikaania: Emily, Katrina, Rita ja Wilma.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic